ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи – одна з найсмачніших візитівок грузинської кухні. Спробуйте приготувати.

Якщо є одна страва, яка ілюструє любов до Грузії, то це, однозначно, хачапурі. Хачапурі – смачна і ароматна випічка, яка поєднує в собі пухке солодке тісто та багатьма улюблений сир. Страва надзвичайно ситна та нікого не залишить байдужим. В кожному куточку Грузії господині печуть ці коржі на свій лад. Інформатор пропонує спробувати традиційне хачапурі по-аджарські.

Інгредієнти:

  • 100 мл теплого молока
  • 180 мл води
  • 1 чайна ложка активних сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 400 г пшеничного борошна
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 450 г сиру сулугуні
  • 150 г сиру кисломолочного
  • 2 курячі яйця
  • 4-5 яєчних жовтків
  • 1 чайна ложка солі

Приготування:

  1. Налийте тепле молоко та воду в невелику ємність і додайте дріжджі, цукор та сіль. Дайте постояти, допоки всі компоненти не розчиняться.
  2. Помістіть борошно у велику миску, а в центрі сформуйте отвір. Додайте дріжджову суміш, масло або олію. Акуратно перемішайте руками або дерев’яною ложкою, щоб з’єднати, і сформуйте тісто у кулю. Замісіть м’яке тісто, яке не прилипатиме до рук. Злегка змастіть велику миску олією, помістіть всередину тісто і накрийте рушником. Дайте піднятися протягом 2 годин при кімнатній температурі.
  3. Сулугуні натріть на крупній тертці і додайте кисломолочний сир. Поєднайте суміш сирів з двома яйцями. Перемішайте всі інгредієнти разом і відкладіть.
  4. З цієї кількості тіста вийде 4 хачапурі, тому розділіть його на 4 однакові кульки та розкатайте до форми овалу. Всередину покладіть начинку та сформуйте човники. Краї тіста змастіть жовтком.
  5. Нагрійте духову піч до 200-230°С та випікайте хачапурі по-аджарськи у режимі конвекції 15-20 хвилин.
  6. Коли сирні човники під’румянились, дістаньте їх та вбийте в центр по одному яйцю. І допікайте у духовці ще 1-2 хвилини, щоб жовток прогрівся.
  7. Дістаньте хачапурі з духовки, зверху кожен залийте 1 столовою ложкою вершкового масла і подавайте гарячим.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору