ЖИТТЯ

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: на який термін

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили. Верховна Рада проголосувала за це.

Сьогодні, 16 листопада, Верховна Рада ухвалила закони про затвердження указів президента України щодо продовження воєнного стану та проведення загальної мобілізації на 90 діб – до 19 лютого 2023 року. Про це у Telegram повідомив народний депутат із фракції “Голос” Ярослав Железняк, передає Інформатор.

За його інформацією, за закон “Про затвердження Указу Президента України “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” (№8189) проголосували 294 депутати, а за “Про затвердження Указу Президента України “Про продовження строку проведення загальної мобілізації” (№8190) – 297.

Це вже п’яте продовження дії воєнного стану протягом цього року. 24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Того ж дня в нашій державі запровадили воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили ще на 30 діб – до 25 квітня, а потім – до 25 травня, до 23 серпня та до 21 листопада.

Воєнний стан – особливий режим функціонування країни, який запроваджується у разі загрози національній безпеці, територіальній цілісності, військовій агресії. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Нагадаємо, що 15 листопада Київщина зазнала масованого ракетного удару. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору