Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 19 листопада: у Переяславі йтиме мокрий сніг

У Переяславі прогнозують мокрий сніг. Температура не опуститься нижче нуля.

У суботу, 19 листопада, у Переяславі вночі та вранці очікується мокрий сніг, решту дня буде хмарно. Опади – 16,3 мм. Протягом доби температура коливатиметься у межах 1-2 градусів тепла. Однак пізно ввечері вона знизиться до нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-17 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 84 та 98 відсотками протягом доби. Тривалість дня 19 листопада – 8 годин 52 хвилини. Завтра день стане на дві хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:13, а захід – о 16:05.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1926 році – 14,4 градуса тепла, а найнижчу в 1902-му – 17,6 градуса морозу.

Народні прикмети: 

Сніг цього дня обіцяє сніжну зиму, яка особливо сприятлива для озимих. У минулі часи казали: “Якщо лід на річці стає купами, то і хліба будуть купи, а гладко – то і хліба буде мало”. У першій третині листопада біля Михайлового дня (21 листопада) нерідко буває повернення тепла: задощить, затуманить і підуть відлиги.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору