ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: “Скажене весілля” не дарма стало таким популярним

Українська комедія – що може бути більш іронічним та гумористичним? “Скажене весілля” – проста, щира, іноді відверта стрічка про стосунки, поєднання сучасного та традиційного.

Цього разу добірку наших рекомендацій я вирішила розбавити чимось легким та кумедним – відгуком про комедію “Скажене весілля” (перша частина). Думаю, багатьом із вас ця стрічка відома, вона мала неабиякий успіх в українському кінопрокаті та на телебаченні ще у 2018 році. Втім, ніколи не пізно поділитись своїми думками та враженнями щодо українського контенту. Тож детальніше читайте у черговій публікації традиційної рубрики “Інформатор вихідного дня”.

Стрічка досить позитивна, легка, це – гарний варіант для сімейного перегляду. Комедійна складова вирізняє “Скажене весілля” серед конкурентів в українському сегменті кіно. З-поміж банальних і доволі шаблонних жартів у картині є і цілком сучасний якісний гумор. Оскільки фільм зняли за аналогічною французькою комедією, сценаристам вдалось досить добре втілити цю ідею в українському стилі на нашу аудиторію. Тішить, що у комедії є природність подачі: все так, як є насправді, без награності та “красивої картинки”.

Сюжет картини одночасно простий, але і нетиповий. Донька головного героя, директора районного краєзнавчого музею Василя Середюка навчається у Франції та несподівано оголошує батькам, що виходить заміж за француза. Трохи згодом вона привозить жениха для знайомства з батьками. Обранцем виявляється афрофранцуз, що дуже дивує рідних. Батько нареченої робить все, аби весілля не відбулося, бо він, як виявилось, іще той расист. Багато сміху та сліз при перегляді вам гарантовано.

Наречений Франсуа вдався дуже приємним і нестереотипним персонажем. Авторам спала на думку ідея зробити його шибайголовою-блогером, який вважає, ніби Україна – країна третього світу, тому цікавиться нашими “дивними” звичаями. Завдяки цьому захоплююча реакція хлопця на дурнуваті дії майбутнього тестя майже завжди виправдана. Більше того, скетчі з його фантазіями стосовно українських весільних ритуалів вийшли доволі кумедними і живими.

Актори підібрані чітко за типажами. На мою думку, було правильно взяти у фільм народних улюблених артистів: Назара Задніпровського, Юрій Горбунова, Олега Винника, Дмитра Монатика та Потапа. Це додало ще більше емоцій при перегляді, бо деяких все ж незвично бачити в таких амплуа.

Вже є три частини “Скаженого весіля”. Вони всі по-своєму цікаві та смішні.

Із попереднім матеріалом цієї рубрики ознайомтесь за посиланням. Там наш редактор розповів відразу про два фільми: “Дикунка” та “Найщасливіша дівчина на світі”.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору