ЖИТТЯ

Погода на 23 листопада: у Переяславі буде хмарно з проясненнями

У Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Мінімальна температура – 2 градуси морозу.

У середу, 23 листопада, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура буде вночі – 2 градуси морозу, максимальна вдень, о 14:00, – 3 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 2-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 81 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 23 листопада – 8 годин 41 хвилина. Завтра день стане на три хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:19, а захід – о 16:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1923-му – 15,3 градуса тепла, а найнижчу в 1927-му – 18,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

23 листопада вшановують пам’ять апостолів Ераста, Олімпа, Родиона. У народі казали: “З Ераста чекай льодяного насту”. Іній на деревах передвіщав мороз, а туман – тепло. Однак, якщо цього дня на деревах іній лежав зранку, то до самого Введення (4 грудня) морози будуть змінюватися відлигою. Погода у цей час дуже мінлива: “Ераст на все гаразд: і на холод, і на голод, і на хуртовину”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору