ЖИТТЯ

Як вимикатимуть світло на Переяславщині 26 листопада

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

Енергетики продовжують відновлювати енергосистему в Україні. Станом на 11:00 26 листопада ввели в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Таким чином виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому сьогодні на всій території України діє режим обмеження споживання. Про це повідомили у пресслужбі “Укренерго”, передає Інформатор.

У компанії також наголосили, що більше не зазначатимуть, які саме види відключень – аварійні чи планові, – будуть застосовані: це вирішують обленерго. Диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно.

На сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі зазначили, що наразі в регіоні діють екстрені відключення світла. Якщо 26 листопада Київщина повернеться до планових стабілізаційних відключень, то на Переяславщині не буде світла у такі часові проміжки: із 12:00 до 16:00 та із 20:00 до 0:00.

“Кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто заощадливо споживаючи електроенергію. Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей”, – повідомили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що в Переяславі є заклади, які працюють, попри відключення електроенергії. Повний перелік – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору