ЖИТТЯ

Яка ситуація з електропостачанням на Київщині 27 листопада

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

Станом на 11:00 27 листопада виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання. Однак воно поступово зростає через похолодання. З цих 80% критична інфраструктура споживає лише близько 10%, решту електроенергії використовують для електропостачання споживачів. Про це повідомили у пресслужбі “Укренерго”, передає Інформатор.

За таких умов оператори систем розподілу (обленерго) мають всі можливості рівномірно чергувати обмеження споживачів. Режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%.

“Укренерго” доводить до обленерго ліміти споживання по кожній області, перевищувати який не можна. Обленерго самостійно визначає види відключень – аварійні чи планові – і безпосередньо їх застосовує.

На сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі зазначили, що наразі в регіоні діють екстрені відключення світла. Якщо 27 листопада Київщина повернеться до планових стабілізаційних відключень, то на Переяславщині не буде світла у такі часові проміжки: із 8:00 до 12:00 та із 16:00 до 20:00.

“Сьогодні кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, ощадливо використовуючи електроенергію. Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою”, – зазначили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що в Переяславі є заклади, які працюють, попри відключення електроенергії. Повний перелік – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору