ЖИТТЯ

Погода на 29 листопада: у Переяславі буде плюсова температура

У Переяславі буде хмарно. Вночі та вранці прогнозують опади.

У вівторок, 29 листопада, у Переяславі буде хмарно. Невеликий сніг із дощем прогнозують вночі та вранці. Опади – 0,9 мм. Температура повітря протягом доби коливатиметься в діапазоні між 1 та 3 градусами вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 5-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 62 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 29 листопада – 8 годин 28 хвилин. Завтра день стане на дві хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:28, а захід – о 15:56.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1848-му – 12,6 градуса тепла, а найнижчу в 1915-му – 19,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять апостола й євангеліста Матвія. У народі казали: “Якщо в день апостола Матвія віють буйні вітри, то бути завірюхам до Миколи Зимового (19 грудня)”. Холодний Матвій передвіщає сурову зиму. Цього дня може бути як відлига, так і справжня холоднеча. У минулі часи казали: “На Матвія земля пріє, на Матвія земля потіє”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору