ЖИТТЯ

Що робити, якщо у Переяславі кілька днів не буде світла: повідомлення міського голови

Що робити переяславцям та куди звертатись у разі блекауту? Розповів міський голова.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко 28 листопада повідомив у Facebook про те, що жителям громади слід зробити запас води, їжі тривалого зберігання та всього необхідного, щоб вистояти, коли світла не буде кілька днів. “Маємо бути готові до того, що новий тиждень буде не легший. Ворог може продовжувати свої атаки об’єктах енергосистеми України. Ми маємо бути готові і ми готуємося”, – написав він. Про це повідомляє Інформатор.

Саулко наголосив, що якщо електроенергії не буде понад добу, у жителів Переяслава буде можливість набрати воду зі свердловин, які працюватимуть завдяки генераторам, на вул. Можайська, 6 та Новокиївське шосе, 1а. А також можна буде набирати воду в ємності з підвального приміщення будинків на Можайській, 6 та вулиці Святого Єфрема, 15. ВУКГ розвозитиме воду у мікрорайони міста. Графіки повідомлятимуть згодом, зокрема за потреби задіюватимуть спецтранспорт з гучномовцями.

Також мер нагадав про “Пункти незламності”, які вже діють у Переяславській громаді за такими адресами:

  • Центр надання адмінпослуг (Переяслав, вул. Сковороди, 11)
  • Переяславська гімназія №4 (вул. Новокиївське шосе, 4)
  • Переяславська гімназія №5 (вул. Космонавтів, 22)
  • Дем’янці (вул. Центральна, 52Б).

Тут можна буде зарядити телефони, отримати доступ до інтернету та зігрітись.

Нагадаємо, що Інформатор підготував сюжет про те, яку допомогу нададуть у “Пункті незламності” Переяслава у випадку блекауту. Відео дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору