ЖИТТЯ

Чи планують жителі Переяслава переїжджати, якщо буде блекаут: опитування Інформатора

І серед переяславців, і серед українців загалом найбільше тих, кого не лякає блекаут. Про це свідчать результати опитувань.

Дослідницька компанія Gradus Research провела опитування, чи планують українці змінювати місце проживання у разі блекауту в холодну пору року. Із 2 тисяч опитаних 65% відповіли, що будуть залишатись там же, де й перебувають зараз. П’ята частина всіх опитаних не змогла відповісти однозначно. 6% респондентів планують переїхати до іншого населеного пункту в межах області, а 5% – в іншу область. І лише 3% в разі блекауту переїдуть за кордон.

Інформатор провів ідентичне опитування серед своїх підписників у Telegram-каналі, аби дізнатись, наскільки позиція жителів Переяславщини відрізняється від загальної в Україні. Так само найбільше (77% із 1297 опитаних) не збираються змінювати місця проживання. Важко відповісти 14% респондентів. Третій показник також “переїзд в інший населений пункт в межах області” – 5%. Переїхати за кордон планують також 3% людей з Переяславщини. Натомість, за межі області (але в Україні) – лише 1%.

Нагадаємо, що раніше ми робили подібне порівняння-опитування. Дізнавались, чим займаються жителі Переяславщини, коли немає світла.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору