Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Зростає дефіцит потужності: яка ситуація з електропостачанням 28 листопада

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

Станом на 10:00 28 листопада через стрімке зростання дефіциту потужності застосовують аварійні відключення на всій території України. Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. Водночас споживання зростає через погіршення погодних умов. Наразі дефіцит потужності складає 27%. Про це повідомили у пресслужбі “Укренерго”, передає Інформатор.

У компанії додали, що після усунення причин аварійних відключень блоки повернуться у роботу. Це зменшить дефіцит в енергосистемі та скоротить обсяги обмежень споживачів. Контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах.

На сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі підтверджують, що в регіоні тривають екстрені відключення світла. “Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють”, – пояснюють.

“Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі. Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово”, – зазначили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що в Переяславі є заклади, які працюють, попри відключення електроенергії. Повний перелік – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору