Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 1 грудня: у Переяславі вночі буде мороз, а вдень невеликий “плюс”

У Переяславі буде хмарно. Без опадів.

У четвер, 1 грудня, у Переяславі увесь день небо буде вкрите хмарами. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 1 градус морозу. Вдень вона зросте до 1 градуса тепла. Ввечері знову опуститься до нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 5-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 49 та 60 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 грудня – 8 годин 24 хвилини. Завтра день стане на дві хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:20, а захід – о 15:55.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1898-му – 13 градусів тепла, а найнижчу в 1915-му – 17,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

Першого дня зими вшановують пам’ять святих Платона і Романа. У народі цей день називають зимовказівником, оскільки цього дня визначається погода всієї зими. Якщо зранку тепло – відлига буде на початку зими, холод і хурделиця опівдні – такою бути середині зими, а якщо під вечір завиє, закрутить заметіль – то піде зима від нас неохоче, з погрозами.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору