ЖИТТЯ

Яка ситуація з електропостачанням на Київщині 30 листопада

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

Станом на 11:00 30 листопада виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності складає 27%. Поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо зменшити дефіцит в енергосистемі. Про це повідомили у пресслужбі “Укренерго”, передає Інформатор.

“До всіх операторів системи розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання по кожній області. Перевищення лімітів споживання призводить до необхідності застосування аварійних відключень для уникнення перевантаження мереж та забезпечення балансу в енергосистемі”, – йдеться у повідомленні.

На сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі сповістили, що в регіоні діють екстрені відключення світла. Додали, що графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють.

“Ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою”, – зазначили в “Укренерго”.

Нагадаємо, що в Переяславі є заклади, які працюють, попри відключення електроенергії. Повний перелік – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору