ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте імбирне печиво

Імбирне печиво – це справжній смак новорічних свят. Спробуйте приготувати.

Імбирне печиво відоме як смаколик, який традиційно готують на зимові свята. Таке печиво буває дуже різним: із додаванням пряних спецій, таких, як імбир, часто – кориці, є різні варіації з медом, патокою, м’яке, вологе та сухе. Але з будь-якими інгредієнтами воно вийде по-особливому смачним. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 200 г пшеничного борошна
  • 1 куряче яйце
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста
  • 100 г вершкового масла
  • 2,5 ч. ложки тертого імбиру
  • 1 ч. ложка молотої кориці
  • 5 гвоздик
  • 3 ч. ложки меду
  • 1 чайна ложка молотого кардамону

Приготування:

  1. Додайте спеції та мелений імбир у невелику ємність.
  2. Всипте борошно, змішане з розпушувачем.
  3. В окремому посуді збийте міксером розм’якшене масло та цукор.
  4. Додайте яйця та мед.
  5. Борошно всипте в суміш і добре перемішайте.
  6. Добре вимісіть тісто руками та відправте у холодильник на 1,5-2 години.
  7. Розкатайте тісто досить тонко і формами виріжте фігурки.
  8. Форму змастіть олією і викладіть печиво. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору