Імбирне печиво – це справжній смак новорічних свят. Спробуйте приготувати.
Імбирне печиво відоме як смаколик, який традиційно готують на зимові свята. Таке печиво буває дуже різним: із додаванням пряних спецій, таких, як імбир, часто – кориці, є різні варіації з медом, патокою, м’яке, вологе та сухе. Але з будь-якими інгредієнтами воно вийде по-особливому смачним. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 200 г пшеничного борошна
- 1 куряче яйце
- 1 склянка цукру
- 1 ч. ложка розпушувача для тіста
- 100 г вершкового масла
- 2,5 ч. ложки тертого імбиру
- 1 ч. ложка молотої кориці
- 5 гвоздик
- 3 ч. ложки меду
- 1 чайна ложка молотого кардамону
Приготування:
- Додайте спеції та мелений імбир у невелику ємність.
- Всипте борошно, змішане з розпушувачем.
- В окремому посуді збийте міксером розм’якшене масло та цукор.
- Додайте яйця та мед.
- Борошно всипте в суміш і добре перемішайте.
- Добре вимісіть тісто руками та відправте у холодильник на 1,5-2 години.
- Розкатайте тісто досить тонко і формами виріжте фігурки.
- Форму змастіть олією і викладіть печиво. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.