Зранку на недільному базарі було холодно. Що там продавали сьогодні?
4 грудня у Переяславі зранку було холодно, температура знизилась до 4 градусів морозу. На вулиці Шкільній нічого не змінилось, порівняно з попередніми тижнями. Скільки коштували продукти та чи відлякала погода покупців, розповість Інформатор.
У м’ясному павільйоні вибір товару був чималий, а от покупців мало. Ціни були такими:
- Телятина (1 кг) – 150-250
- Сало (1 кг) – 200-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
- Ошийок (1 кг) – 160-170
- Підчеревина (1 кг) – 200-250
- Биток (1 кг) – 160-180
- Свиняча печінка (1 кг) – 60
- Антрекот (1 кг) – 250
- Ребро свиняче (1 кг) – 150-180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 110-120
- Грудка куряча бройлер (1 кг) – 140
- Філе куряче бройлер (1 кг) – 140
- Курячі ніжки (1 кг) – 120
- Курячі крила (1 кг) – 110
- Тушка качки бройлер (1 кг) – 140
Фрукти продавал на “Даринку” та біля автостанції. Лимони продавали по 70 гривень за кіло. Була хурма по 65-70 гривень за 1 кг. На вулиці Пугачова навпроти ліцею імені Володимира Мономаха продавали груші по 35-45 гривень за 1 кг, а ківі – по 65 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Апельсини (1 кг) – 70
- Мандарини (1 кг) – 65
- Родзинки (1 кг) – 150
- Журавлина (1 кг) – 150
- Яблука (1 кг) – 12-15
- Сливи (1 кг) – 65
- Гранати (1 кг) – 80
- Шарон (1 кг) – 90
Овочів на базарі вже мало. Більший вибір їх на вулиці Пугачова. Там продавали гарбузи по 10 гривень за кіло. Пастернак пропонували по 40 гривень за 1 кг. Картопля коштувала 8-10 гривень за 1 кг, за відро (8,5 кг) – 70. Ціни на інше такі:
- Морква (1 кг) – 25-30
- Капуста (1 кг) – 20
- Буряки (1 кг) – 15-20
- Перець (1 кг) – 50
- Цибуля (1 кг) – 30-35
- Печериці (1 кг) – 75
- Квасоля (1 кг) – 15
Молочної продукції на базарі було багато. Ціни такі:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120-130
- Знежирений сир (1 кг) – 80
- Бринза (1 кг) – 180-200
- Вершки (1 л) – 160-180
- Масло (1 кг) – 220-350
- Сметана (1 л) – 100-120
- Домашні курячі яйця (десяток) – 70
Вибір риби був чималий. Також тут продавали заморожені креветки. Менші коштували 400 гривень за кіло, а більші – 450. Свіжого лосося пропонували по 570 гривень за кіло. Загалом же ціни на рибу незмінні:
- Карасі ставкові (1 кг) – 70
- Карасі дніпрові (1 кг) – 60
- Чищені карасі (1 кг) – 80
- Лящі (1 кг) – 40-55
- Стейк коропа (1 кг) – 200
- Судаки (1 кг) – 140
- Чищені судаки (1 кг) – 150
- Стейк судака (1 кг) – 220
- Філе товстолоба (1 кг) – 180
- Стейк товстолоба (1 кг) – 170
- Філе сома (1 кг) – 220
- Філе білого амура (1 кг) – 220
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми пропонували приготувати імбирне печиво. Рецепт шукайте тут.
Оксана Симоненко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.