ЖИТТЯ

Ракетна атака 5 грудня: зібрали все, що потрібно знати про ситуацію на Київщині

Україна зазнала чергового ракетного удару. Яка ситуація на Київщині?

У понеділок, 5 грудня, російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по об’єктах енергозабезпечення України. Повітряна тривога на Київщині тривала три години по полудні. За цей час над областю збивали ворожі об’єкти. Однак був і “приліт” в об’єкт критичної інфраструктури. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал голови Київської ОВА Олексія Кулеби.

“У Київській області маємо влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури. У регіоні тривають екстрені вимкнення. Без електрики наразі близько 40% абонентів. Силами ППО збито декілька ворожих об’єктів”, – написав Кулеба о 17:54. Через три години додав, що енергетики працюють у посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернутися до планових вимкнень. “У найближчі дні близько половини області перебуватиме без світла”, – резюмував.

В “Укренерго” повідомили ситуацію станом на 19:00: “Наразі ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність, і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи. Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” разом з колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей. Диспетчери та інженери “Укренерго” працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів”.

Київська міська військова адміністрація надала попередні дані щодо результатів роботи ППО на Київщині: “В районі повітряного простору Києва було зафіксовано 10 ракет. Попередньо знищено 9”. Загалом же, за офіційними даними від командування Повітряних сил ЗСУ, над Україною збили понад 60 крилатих ракет із понад 70 випущених.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов у свою чергу повідомив, що правоохоронці фіксують уламки збитих над областю ракет. Про наявність постраждалих у його дописах не йшлося.

Нагадаємо, що з 5 грудня Київщину повернули до стабілізаційних відключень світла. Однак після цієї атаки діють аварійні графіки.

Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору