ЖИТТЯ

Погода на 7 грудня: у Переяславі піде сніг

У Переяславі прогнозують сніг. Мінімальна температура – 3 градуси морозу.

У середу, 7 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно, синоптики прогнозують опади. З 11:00 до 19:00 йтиме сніг, а з 20:00 він стане більше схожим на дощ. Опади – 4,4 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі – 3 градуси морозу. Максимальна ввечері – 1 градус тепла. Вдень надворі буде 1 градус морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 6-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 65 та 97 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 грудня – 8 годин 14 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:38, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1939-му – 13,4 градуса тепла, а найнижчу в 1959-му – 21,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

7 грудня відзначають день святої Катерини. Катерина вважається покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Женодавицею. Цього дня влаштовувалися народні гуляння, катання на санках з гірок – санниці. У народі говорили: “Молода зима з гір на санках катається”, “З Катерини зима дойме не миттям, так катанням, не голодом, так холодом”. Ясна погода на Катерину вказує на морозну зиму.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору