ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте капусняк

Капусняк – одна з найпопулярніших українських страв. Спробуйте приготувати.

Капусняк – ще з давніх часів одна із найпопулярніших страв української кухні. Основним її інгредієнтом є квашена капуста. Саме вона надає цьому супу особливого аромату й кислуватого смаку. Цю страву часто подають до столу на свята, а для багатьох це ще й смак дитинства. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини
  • 400 г квашеної капусти
  • 3 л води
  • 300 г картоплі
  • 100 г пшона
  • 80 г ріпчастої цибулі
  • 80 г моркви
  • рослинна олія
  • 10 г часнику
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. М’ясо ретельно промийте, викладіть у каструлю, залийте водою і відправте на вогонь. Додайте в бульйон сіль та спеції, накрийте кришкою й варіть до повної готовності м’яса приблизно годину-півтори. Відварене м’ясо витягніть, наріжте на невеликі шматочки.
  2. Картоплю очистіть, помийте та наріжте кубиками. Відправте у киплячий бульйон і почекайте, поки закипить.
  3. Промийте пшоно. Коли бульйон із картоплею почне кипіти, викладіть у каструлю підготовлене пшоно.
  4. Цибулю очистіть і наріжте кубиками, моркву почистіть і натріть на великій тертці. Розігрійте пательню, додайте олію та помішуйте овочі на середньому вогні до прозорості цибулі.
  5. Капусту промийте під проточною водою і відправите у сковорідку до цибулі та моркви. Перемішайте та тушкуйте 5 хвилин, потім додайте в бульйон.
  6. Поверніть в бульйон м’ясо, додайте перець, вичавіть часник через прес, посоліть за потреби. Перед подачею посипте капусняк рубаним кропом.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору