ЖИТТЯ

На Переяславщині у школі фахівці ДСНС відкрили перший “Клас безпеки”: що це та для чого

На Переяславщині у школі рятувальники відкрили перший “Клас безпеки”. Як це було?

Сьогодні, 7 грудня у Студениківській громаді, команда фахівців ГУ ДСНС України у Київській області на чолі з фахівцем організації заходів цивільного захисту Денисом Порохнею відкрила перший “Клас безпеки” у Бориспільському районі. Цей проєкт створений Міністерством України спільно з державною службою України з надзвичайних ситуації та запроваджений в освітній процес. Мета таких класів вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Про це повідомляє Інформатор.

“Такий клас буде у кожному навчальному закладі. Він буде поділений на декілька навчальних зон: протимінної діяльності, пожежної безпеки, цивільного захисту, домедичної підготовки, та інструкцією, що потрібно робити під час повітряної тривоги. Тобто це комплекс різних навчань для того, щоб діти знали як себе поводити під час військової ситуації у країні. Зараз на території Київщини вже є 25 таких класів. Їх планують і далі відкривати, над цим працюють Головне управління ДСНС України у Київській області спільно з обласним Департаментом освіти,” – розповіла начальниця відділу агітаційно-пропагандистської роботи ГУ ДСНС України у Київській області Тамара Благовірна.

Олена Хрещик провідна фахівчиня відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС провела з учнями Студениківської школи урок щодо правил пожежної безпеки. Розповіла, хто такі рятувальники, чим вони займаються, як допомагають людям у різних випадках, та як потрібно поводитись у разі надзвичайних ситуацій та під час повітряної тривоги. Також поговорили про техніку безпеки та продемонстрували цікаву презентацію з правилами та прикладами.

Катерина Гайдамачук старша психологиня ГУ ДСНС поговорила з дітьми про свою професію та роботу, розповіла як психологи можуть допомогти у разі надзвичайних ситуацій, продемонструвала короткий фільм про стрес, пояснила, який він має вплив на людей та як його можна позбутись. На власному прикладі, разом з дітьми в ігровій формі показала, як можна допомогти незнайомій людині коли та засмучена, школярі із радістю долучились до таких заохочень.

“Клас безпеки” у сільській школі обладнаний усім необхідним навчальним матеріалом: іграми, іграшками, підручниками на протипожежну тематику та плакатами з правилами безпеки.

Наприкінці фахівці розповіли про бойовий одяг рятувальників та дали приміряти його дітям, також пригостили цукерками та повітряними кульками, і наостанок зробили групове фото на згадку.

“Клас безпеки” у Студениківській школі

Діти уважно слухали рятувальників

Подарунок від рятувальників

Продемонстрували презентацію про правила пожежної безпеки

Діти з цікавістю дивились презентацію

Школярі роздивлялись книги із загадками

Психологиня Гайдамачук Катерина

Школярам показали короткий фільм про стрес

Тамара Благовірна слухала колег

Атмосфера була теплою

Всі приміряли бойовий одяг рятувальників

Нагадаємо, що нещодавно у Переяславі сталася пожежа де вогонь знищив дрова і речі домашнього вжитку. Детальніше читайте за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору