ЖИТТЯ

“Переяславська осінь Кобзаря”: як у Переяславі провели літературно-музичний вечір

У Переяславі відбувся літературно-музичний вечір під назвою “Переяславська осінь Кобзаря”. Як це було? 

7 грудня о 15:00 у Переяславі у другому корпусу Переяславського центру культури та мистецтв провели літературно-музичний вечір під назвою “Переяславська осінь Кобзаря”. Ведучою заходу була Владислава Черненко. Інформатор також долучився та передасть вам атмосферу цього вечору.

Спочатку присутнім показали художні роботи учнів дитячої художньої школи імені Петра Холодного. Далі виступила заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко: “Я переглядала разом з вами чудові картини учнів художньої школи і справді, в цьому залі сплелися всі види мистецтв, які можуть бути. Я вдячна всім педагогам, які вас навчають мистецтву та розвивають у вас цей талант”.

Місцевий краєзнавець Микола Богатир розповів про те, що Тарас Шевченко надихався місцевістю Переяславщини та навіть навів кілька прикладів: “Наприклад, якщо взяти історичний центр Переяслава, то на початку вулиці Сікорського, знаходиться Михайлівська церква та Дзвіниця, яку змалював Тарас Шевченко. Дуже цікаво порівнювати роботи Тараса Григоровича та спостерігати як було колись і як стало тепер. В роботі 1845 року поета можна побачити унікальні вали Переяслава. Найбільш цікаве та знакове місце в Переяславі для Шевченка, був будинок Козачковського. Сьогодні, це діючий музей “Заповіту” Тараса Шевченка і саме тут поет написав такі твори, як: “Наймичка”, “Кавказ” та “Заповіт”. Є об’єкти, які до наших днів не вціліли, а саме Покровський храм. Зараз на цьому місці побудований універмаг.

Світлана Грисько зачитала уривок з поеми “Тополя”. Театральна студія “Корифей” представила сценку за поемою Шевченка “Три ворони”. Дійство показали на екрані. Олег Малик також з екрану зачитав вірш поета “Розрита могила”. Виступила Аліна Брик з рядками поета, які лягли на музику. Іван Залезінський через екран передав глядачам рядки із “Заповіту”, які прозвучали по новому. Хлопець зачитав реп. Надія Томчук зачитала поезію “І мертвим і живим і ненародженим”. Марина Криворот виконала уривок з поеми “Відьма”. В кінці вечору, Анна Ляч заспівала пісню “Думи”, яку створили Артем Пивоваров та Надя Дорофєєва на словах Шевченка.

Художні роботи учнів дитячої художньої школи імені Петра Холодного

Діти створили гарні роботи

Ведучою заходу була Владислава Черненко

Краєзнавець Микола Богатир

Світлана Грисько

Театральна студія “Корифей”

Олег Малик

Аліна Брик

Іван Залезінський

Надія Томчук

Марина Криворот

Марина Криворот виконала уривок з поеми “Відьма”

Анна Ляч

 

Нагадаємо, що 7 грудня на Переяславщині у школі фахівці ДСНС відкрили перший “Клас безпеки”. Що це та для чого, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору