ЖИТТЯ

На що українці витрачали гроші у листопаді: статистика “ПриватБанку”

Кожного дня українці роблять витрати на потрібні речі. Що купували найчастіше у листопаді? 

У листопаді українці більше купували техніки. Водночас стали менше платити картками за їжу та ресторани. В умовах перебоїв з постачанням електрики стала популярною послуга зняття готівки на касі. Про це повідомив прессекретар “ПриватБанку” Олег Серга. У листопаді українці на 15% більше, ніж у жовтні, сплачували картками за покупку електроніки та побутової техніки, передає Інформатор.

Як повідомив член правління “ПриватБанку” з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв, відчутне зростання покупок техніки до 3,8 мільярда гривень зумовлено традиційним періодом розпродажів “чорної пʼятниці”. Найбільш популярними товарами місяця стали павербанки та інша техніка для автономного енергозабезпечення. Також у листопаді українці більше витрачали на пальне — оплати картками на АЗС у порівнянні з жовтнем зросли на 7,6% до 2,7 мільярда гривень, менше витрачали з карток на їжу (-9,6%, 22,1 мільярда гривень), ліки (-4%, 3,1 мільярда гривень) і кафе та ресторани (-12,4%, 3,1 мільярда гривень).

В умовах перебоїв з постачанням електрики стала популярною послуга зняття готівки на касі. За листопад через торгові термінали “ПриватБанку” українці отримали готівки на касах торгових точок на 43% більше у порівнянні з жовтнем на суму 2,3 мільярда гривень. За останній місяць цією послугою скористалися майже 1,5 мільйона українців, середня сума отриманої готівки касах трохи перебільшує 1,5 тисячі гривень. Загалом через аварійні перебої зі світлом обсяги оплат покупок картками у листопаді були меншими, ніж у жовтні на 5,1% (51 мільярда гривень).

На що витрачали кошти у жовтні 

У жовтні українці більше платили картками за паливо — обсяги безготівкових оплат на АЗС зросли за місяць на 12,7%, та їжу — на 3,5%. Менше купували одяг, взуття та інші промислові товари — на 5,7%, а також електроніки і побутової техніки на 5%. Український бізнес активно нарощує мережу безготівкових розрахунків — торговці та підприємці встановили 5,5 тисяч нових терміналів “ПриватБанку”.

Нагадаємо, що Google назвав найпопулярніші запити українців у 2022 році. Що шукали найчастіше, дізнавайтесь тут. 

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору