ЖИТТЯ

Погода на 10 грудня: у Переяславі суттєво потеплішає

У Переяславі потепліє. Максимальна температура – 6 градусів тепла.

У суботу, 10 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно, синоптики прогнозують опади. Зранку до 14:00 йтиме дощ зі снігом. Опади – 3,7 мм. Найнижча температура буде вночі – 2 градуси тепла, а найвища вдень – 6 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-16 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 94 та 98 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 грудня – 8 годин 10 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:41, а захід – о 15:51.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1944-му – 11,2 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 18,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святого Романа, який мав дар зцілення тілесних недуг і жив у затворі. Єдиним вказівником погоди для наших пращурів був заєць. Якщо шкіра зайця була вкрита плямами – на м’яку зиму. У цей час у лосів відпадають старі роги. А риба залягає у зимувальні ями, на дно.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору