ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте салат нісуаз

Салат нісуаз смачний, простий та корисний. Спробуйте приготувати.

Нісуаз – популярний салат прованської кухні. Свою назву він отримав на честь французького міста Ніцца, де його вперше приготували місцеві кухарі. В основі салату входять поживні та корисні продукти, тому всі інгредієнти гармонійно поєднуються. Але, як і у багатьох популярних страв, сьогодні існує безліч варіацій салату. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 курячі яйця
  • 6 томатів
  • 1 зубчик часнику
  • 10 оливок
  • пів пучка листя салату
  • половина червоної цибулини
  • 1 огірок
  • 2 ст. л. консервованої квасолі
  • 8 анчоусів

Приготування:

  1. Помийте 6 коктейльних томатів і розріжте на чотири частини. Викладіть їх в окрему миску й посипте сіллю.
  2. Листя салату помийте, висушіть паперовим рушником і порвіть руками або поріжте крупно.
  3. Візьміть цибулю та поріжте тонкими півкільцями. Огірок можете очистити від шкірки й теж порізати півкільцями.
  4. Візьміть салатник, викладіть у нього листя салату, порізаний огірок, цибулю, томати й чорні оливки. Додайте квасолю.
  5. Додайте в салат 8 анчоусів. Перемішайте й полийте оливковою олією.
  6. Натріть тарілку часником, викладайте в неї салат і зверху додайте яйця, розрізані на 4 частини.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору