ЖИТТЯ

Що робити, щоб убезпечити свої електроприлади від загоряння: звернення до жителів Переяслава

На Київщині діють екстрені відключення світла. Що не варто робити під час таких ситуацій?

За розпорядженням “Укренерго” на Київщині тривають екстрені відключення світла. Якщо вмикати понад два побутові прилади одночасно, це може призвести до фізичних пошкоджень мереж та необхідності їхнього ремонту. Адміністрація виробничого управління житлово-комунального господарства Переяслава закликала мешканців багатоквартирних будинків після відключення електроенергії вимикати з мережі енергоємкі прилади: бойлер, електроплиту, посудомийну та пральну машини. Про це повідомили на сайті міськради, передає Інформатор.

“Користуйтесь приладами по черзі. При вимкненні електроенергії від’єднуйте їх та не вмикайте відразу після появи світла”, – зазначили у повідомленні.

Наголосили, що складна ситуація зі світлом – це наслідки атак рф по енергетичній інфраструктурі країни. Через них пропускна здатність електромереж зменшилася. Перенавантаження енергосистеми призводить до нових аварійних вимкнень.

Нагадаємо, що відновлення електропостачання в Україні триває довше, ніж планувалось, та ускладнюється поганою погодою. Яка ситуація з електропостачанням 12 грудня, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору