ЖИТТЯ

Тероборонівець збив ракету із кулемета, а солдати НАТО заспівали “Щедрик”: що позитивного було цього тижня

Україну на “Євробаченні-2023” представить гурт Tvorchi, а у Британії встановили статую путіна з головою-пенісом. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор традиційно згадує найпозитивніші новини тижня, що минає.

Україна отримає більше ППО. Учасники саміту ЄС домовилися наростити військову допомогу

Глави держав Європейського Союзу на зустрічі в четвер домовилися про нарощування подальшої військової підтримки України, а також спрямування зусиль для притягнення до відповідальності росії за воєнні злочини. Про це йдеться в оприлюднених у четвер, 15 грудня, висновках саміту ЄС.

“Європейський Союз залишається відданим наданню політичної та військової підтримки Україні Україні, зокрема через Європейський фонд миру та Місію ЄС з військової допомоги на підтримку України, а також шляхом посилення двосторонньої підтримки, зокрема, у сфері протиповітряної оборони та розмінування”, – йдеться у документі.

Європейська рада, як зазначається, також підтримує зусилля для забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші найтяжчі злочини у зв’язку з агресивною війною росії проти України, зокрема шляхи забезпечення відповідальності за злочин агресії.

Також лідери держав ЄС констатували, що готові підтримати ініціативу України щодо досягнення справедливого миру й що “на сьогоднішній день росія не продемонструвала жодної справжньої готовності щодо справедливого та сталого миру”.

На Київщині боєць ТрО збив ракету із кулемета

Росія здійснила ще один масштабний ракетний удар по Україні 16 грудня. Усього випустили близько 76 ракет по всій території нашої країни. Одну із ворожих ракет збив боєць тероборони на Київщині. Про цей подвиг військового стало відомо з відео, опублікованому у мережі.

Ракета окупантів летіла на Київ, а приземлилась в області. Її із кулемета збив боєць ТрО Олег. Після влучання ракета змінила траєкторію та впала посеред поля біля українських позицій.

“Він швидко зреагував, молодець, жвавий хлопчина. Видно було, як від неї летіли зелені іскри. Потім вона почала кружляти, коли він у неї влучив, і хвостом упала”, – розповів командир позиції бійців.

Україну на “Євробаченні-2023” в Ліверпулі представить гурт Tvorchi

У суботу, 17 грудня, в Україні пройшов Національний відбір на “Євробачення-2023”. Лідером симпатій суддів та глядачів став гурт Tvorchi. За нього проголосували понад 166 тисяч українців. Переможця фіналу визначили журі та глядачі шляхом глядацького голосування: по 50% результату голосування.

Цьогоріч конкурс адаптували до воєнних реалій – його проводили в укритті. Проголосувати за свого фаворита можна було у “Дії” декількома кліками.

До складу журі увійшли  лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя, співачка, переможниця “Євробачення-2016” Джамала та солістка рок-гурту “The HARDKISS” Юлія Саніна. Ведучими фіналу Нацвідбору стали Катерина Павленко, солістка Go_A, Злата Оґнєвіч та незмінний коментатор “Євробачення” Тімур Мірошниченко.

Фінал нацвідбору “Євробачення-2023” розпочався із спільного виступу усіх конкурсантів та музичного продюсера шоу Дмитра Шурова. Артисти потужно заспівали легендарну пісню “Ой у лузі червона калина…”.

Для жбурляння яйцями: у Британії встановили статую путіна з головою-пенісом

У селі Белл-Енд англійського графства Вустершир група місцевих жителів встановила статую президента рф путіна золотого кольору з головою у вигляді пеніса на знак протесту проти повномасштабного російського вторгнення в Україну Про це йдеться у повідомленні The Independent. За даними видання, статуя має назву Bellend of the Year, де слово Bellend обігрує назву села і є співзвучним до англійського виразу “голівка члена”.

“Мені потрібно було відзначити когось нагородою “Bellend of the Year”, і я подумав, що є одна людина, яка цього року всюди вважається bellend – і це володимир путін”, – пояснив встановлення статуї організатор акції, який забажав залишитися неназваним. За його словами, разом з однодумцями, він планує створити та продавати мініатюрні копії цієї статуї, щоб зібрати кошти для допомоги українським біженцям у Британії.

Статую встановили у четвер, 15 грудня. Під час відкриття цієї скульптурної композиції російського президента, яка повністю символізувала його у житті, можна було закидати яйцями, і люди охоче та із задоволенням це робили.

Солдати НАТО заспівали “Щедрик” і викликали захоплення в соцмережах

Легендарну різдвяну композицію “Щедрик” Миколи Леонтовича цього місяця переспівали гурт “Антитіла” та Тіна Кароль. Але ніхто не очікував, що це зроблять і солдати НАТО. На тлі ялин та засніжених пейзажів вийшло досить колоритно і навіть епічно.

Відео, де натовські бійці виконують “Щедрик”, з’явилося на Youtube-каналі військово-політичного альянсу НАТО. В описі до відео написано: “Багатонаціональна група солдатів з країн-членів НАТО, включаючи Данію, Латвію, Іспанію та Сполучені Штати, співає класичну святкову композицію Миколи Леонтовича на слова Петра Вільховського у засніженому латвійському лісі”.

Судячи з коментарів, це виконання “Щедрика” викликало абсолютне захоплення користувачів.

Нагадаємо, що Бенксі продасть 50 своїх робіт, щоб фінансово допомогти Україні, а “Нова пошта” побудувала бетонне укриття в Харкові. Про ці позитивні новини читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору