ЖИТТЯ

Яка ситуація з електропостачанням після нічної атаки дронами 19 грудня

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

Всю ніч ворожі БПЛА намагалися прорватися на енергооб’єкти по всій Україні. Завдяки роботі ППО ворог своєї мети в повному обсязі не досяг, але є кілька влучань в об’єкти інфраструктури. Підрозділи ДСНС зараз працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Станом на 11:00 19 грудня в енергосистемі України склалася важка ситуація. Про це повідомила пресслужба “Укренерго”, передає Інформатор.

“Наразі найскладніша ситуація склалась в центральному, східному та дніпровському регіонах. Введено графіки аварійних відключень в Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській областях та м. Київ”, – йдеться у повідомленні.

На сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі наголосили, що у регіоні тривають екстрені відлючення світла. Графіки стабілізаційни відключень наразі не діють.

Як зазначають в “Укренерго”, пріоритетно заживили об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час. Попри всі пошкодження, енергетики тримають ситуацію під контролем. В енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, що дозволяє працювати синхронно з європейською континентальною мережею.

Нагадаємо, що 19 грудня вночі ворог випустив близько 35 безпілотників Shahed, 30 із них збили. Інші деталі атаки – за посиланням.

Фото: ДСНС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору