ЖИТТЯ

Погода на 24 грудня: у Переяславі буде плюсова температура

У Переяславі потеплішає та йтиме мокрий сніг. Максимальна температура – 4 градуси тепла.

У суботу, 24 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Синоптики зранку, вдень та ввечері прогнозують незначний мокрий сніг. Опади – 0,4 мм. Мінімальна температура буде вночі та вранці – 3 градуси тепла, а максимальна з 11:00 до кінця доби – 4 градуси з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 83 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 грудня – 8 годин 4 хвилини. Завтра день стане на одну хвилину довший, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:51, а захід – о 15:55.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 році – 9,7 градуса тепла, а найнижчу в 1902-му – 25,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція запалювати лампадку, нібито “додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, запалати і відігнати нечисті сили”. Погоду 24 грудня також визначали за допомогою сонячних променів: якщо вони спрямовані вгору, то очікували холодів, а якщо стелилися вниз, слід готуватися до хурделиці.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору