ЖИТТЯ

Зеленський виступив у Конгресі США, а українські захисники святкували Різдво на передовій: що позитивного було цього тижня

Українка продемонструвала свій костюм для участі в конкурсі “Міс Всесвіт-2022”, а Швейцарія передасть Україні 14 млн франків. Що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор традиційно згадує найпозитивніші новини тижня, що минає.

Виступ Зеленського у Конгресі США

Президент України Володимир Зеленський виступив перед американським Конгресом у Капітолії у межах свого візиту до Вашингтона. Він подякував Сполученим Штатам за допомогу й закликав надалі діяти спільно проти агресії росії. Під час промови конгресмени понад 20 разів аплодували стоячи.

Війна в Україні не може бути заморожена або відкладена

“Цю битву не можна заморозити чи відкласти. Її не можна ігнорувати, сподіваючись, що океан чи щось інше захистять самі собою. Від Сполучених Штатів і до Китаю, від Європи й до Латинської Америки, від Африки й до Австралії – світ надто взаємопов’язаний, надто взаємозалежний, щоб хтось один міг залишитися десь осторонь і водночас у безпеці, коли триває така битва. Наші дві нації є союзниками в цій битві. І наступного року – вирішальний час у ній”, – заявив Зеленський.

На території України тривають жорстокі бої, але військові боронять свою землю

“Перед поїздкою у Вашингтон я був на передовій, у нашому Бахмуті. У нашій фортеці на сході України, на Донбасі, яку російські військові та найманці штурмують безперервно з травня. Атаки щодня й щоночі. Але Бахмут стоїть. Ще минулого року там жили 70 тисяч людей. Зараз там лишилися одиниці цивільних. Там немає місця, яке не було б полито кровʼю. Там один окоп може по кілька разів на день переходити з рук у руки після кривавих боїв, іноді рукопашних. Але український Донбас стоїть”, – розповів Зеленський.

Окупанти мають значно більшу перевагу в артилерії, боєприпасах, ракетах та літаках

“Російська тактика примітивна. Вони випалюють все перед собою. Вони нагнали на фронт головорізів. Вони відправляють «зеків» на війну… Вони кинули все проти нас… Ось це – лінія фронту: тиранія, яка не знає дефіциту жорстокості, проти життя вільних людей. Україна стоїть і ніколи не здасться!”, – наголосив Зеленський.

У Генштабі показали, як українські захисники святкують Різдво на передовій

Генеральний штаб ЗСУ показав нові кадри від наших захисників з передової. На них вони показали, як вони святкують Різдво навіть в надважких умовах. Захисників України не зламати!

Генштаб випустив кадри з нашими воїнами на своїй офіційній сторінці в Facebook. Українські воїни можуть влаштувати собі свято навіть в надважких умовах. Свічки, різноманітні страви, довгий стіл та весела компанія – все, що треба для того, аби Різдво пройшло смачно та приємно.

“Воїн світла”: українка продемонструвала свій костюм для участі в конкурсі “Міс Всесвіт-2022”

У січні наступного року в Америці відбудеться найпрестижніший конкурс краси “Міс Всесвіт”. Представляти Україну буде модель з Чернігова Вікторія Апанасенко. Національний комітет “Міс Україна Всесвіт” вже презентував розкішний національний костюм, у якому дівчина вийде на подіум. Про це йдеться на офіційній Фейсбук-сторінці Miss Universe Ukraine. За словами президентки конкурсу “Міс Україна Всесвіт” Анни Філімонової, організатори мали на меті через костюм донести певний меседж, і обирали з двох варіантів.

“Ми навіть провели голосування серед громадськості за те, якою вони хочуть метафорично бачити нашу країну: відтворити трагізм українського сьогодення чи показати Україну у світлому образі, який продемонструє український дух та силу нашого народу. Більшість проголосувала за другу версію. При створенні образу використовувалися особисте бачення Вікторії та її власна ідея”.

Як ідеться в повідомленні, костюм отримав назву “Воїн світла”. Вбрання симлолізує героїзм та незламність українського народу.

“Символізує боротьбу нашої нації з пітьмою та оберігає, наче войовничий Архангел Михаїл, що захищає Україну з мечем. В руках у Вікторії зброя, її тіло в обладунках, водночас вона несе світло через темряву, що прийшла на наші землі з агресором”.

За задумом, броню символізує монолітний комбінезон, а біла сукня стилізована під вишиванку. На головному уборі — колоски. Образ створила для Вікторії знаменита українська дизайнерка Леся Патока, яка раніше розроблювала концертні образи для Onuka, Джамали, Бумбокс, Pianoбой, Сергія Бабкіна, Олі Полякової та інших.

Глави МЗС країн G7 ухвалили рішення про посилення української ППО

Міністри країн “Групи семи” провели 22 грудня віртуальний обмін думками, насамперед щодо подальшої допомоги Україні та в цілому війни, яку розв’язала росія. Серед іншого, дипломати запевнили, що не перестануть підтримувати Україну.  Про це повідомила журналістам у Берліні міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає Інформатор з посиланням на “Укрінформ“.

Вона підкреслила, що посилення ППО України – пріоритет, адже кожна ракета, яка влучила, означає менше світла для українців

“Тому ми погодилися сьогодні під час віртуальної зустрічі G7 інтенсифікувати наше співробітництво в галузі ППО, адже протиповітряна оборона рятує життя”, – зазначила Бербок, додавши, що йдеться про постачання систем ППО, так і боєприпасів до них.

За її словами, сьогодні міністри заявили сьогодні ще раз чітко: “Ми не припинимо підтримку України: ні протягом свят, ні в новому році – до тих пір, поки росія веде цю незаконну, жорстоку загарбницьку війну”.

Крім того, важливою темою є “зимова” допомога, яку також треба посилювати. “Кожен генератор, кожен трансформатор, кожна ковдра, паливо – все це рятує життя”, – підкреслила Бербок.

Швейцарія передасть Україні 14 млн франків: на що витратять гроші

Швейцарія передасть Україні 14 мільйонів франків, які направлять на відновлення залізничної інфраструктури. Відповідне рішення прийняв уряд Швейцарії, а 23 грудня грантову угоду підписали віцепрем’єр-міністр з відбудови – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Кошти підуть, серед іншого, на фінансування та постачання рейкових скріплень і безперебійного функціонування залізничного транспорту.

“Співпраця Укрзалізниці з Швейцарською Конфедерацією дозволить профінансувати товари, роботи та послуги, необхідні для посилення майже 300 км залізничної мережі в Україні”, – зазначив Кубраков.

В міністерстві повідомляють, що постачання рейкових скріплень планується на 2023 рік.

Над Україною пролетів Санта, його зафіксували повітряні сили

Свято буде! Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що зафіксувало проліт Санта-Клауса в небі над Україною. Наші захисники запевнили, як і українці, Клаус в надійних руках.

Про те, що Санта вже вилетів у навколосвітню подорож світ дізнався через сервіс Flightradar24, який щороку в реальному часі стежить за маршрутом літаків та іншої техніки, що з’являється у небі. Близько 20:00 його зафіксували в Туреччині, а згодом і над небом нашої держави. Цьогорічний номер санчат Батька Різдва такий — R2DN053, саме за ним кожен охочий має змогу подивитися де зараз летить Клаус. Попри війну в Україні, роботу ППО та небезпеку обстрілів — повітряні сили України гарантували, що на території України Санті буде безпечно.

Нагадаємо, що Україну на “Євробаченні-2023” представить гурт Tvorchi, а у Британії встановили статую путіна з головою-пенісом. Позитивні новини, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору