ЖИТТЯ

Ракетна атака 29 грудня: яка ситуація на Київщині

Чергова ракетна атака по Україні. Що сталось на Київщині?

29 грудня зранку росіяни завдали вже десятої масованої ракетної атаки по об’єктах критичної інфраструктури України. Повітряна тривога на Київщині тривала майже 5 годин. Як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, загалом ворог випустив 69 ракет, 54 з них збили сили оборони. Інформатор зібрав усе, що стосується ситуації на Київщині.

Як зазначив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, в області сили ППО відбили ракетні удари. За попередніми даними, збили до 20 ракет. “Маємо 10 пошкоджених приватних будинків у Бучанському районі, один – у Вишгородському. Також у Фастівському районі уламками пошкоджений один медичний заклад. Відновлювальні роботи на об’єктах розпочнуться якнайшвидше. На місцях працюють усі необхідні екстрені служби”, – зазначив він.

Також він додав, що наразі без електропостачання перебуває близько 180 тисяч абонентів у Київській області. За рішенням Укренерго, діють екстрені вимкнення.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що у повітряному просторі столиці зафіксували 16 ракет. Усі 16 знищені. “Уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та один автомобіль в Дарницькому районі. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському. Відомо про трьох постраждалих. Їх ушпиталили”, – пояснив він.

Нагадаємо, що 19 грудня росіяни атакували Україну вночі дронами-камікадзе. Які були наслідки, дізнавайтесь тут.

На фото (Кирило Тимошенко): наслідки атаки в Дарницькому районі Києва

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору