ЖИТТЯ

Якою буде погода у Переяславі в останній день 2022 року

У Переяславі буде хмарно. Максимальна температура – 4 градуси тепла.

У суботу, 31 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 1 градус тепла. Максимальна ввечері – 4 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 85 та 100 відсотками протягом доби. Тривалість дня 31 грудня – 8 годин 8 хвилин. Завтра день буде довшим на 1 хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:53, а захід – о 16:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1925 році – 8,2 градуса тепла, а найнижчу в 1895-му – 30 градусів морозу.

Народні прикмети:

В останній день грудня вшановують пам’ять святителя Модеста, який у народі вважається покровителем худоби. У минулі часи цього дня відзначали чоловічі братчини (складчини) з пивом і м’ясом. Чим сильніші були морози, тим менше були можливі у майбутньому снігопади і заметілі. Погода цього дня вказує, якою буде вона у червні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору