Переяслав Перейти на сайт

Що подивитися у 2023 році: ТОП найочікуваніших фільмів

Цього року в прокаті мають з’явитись чимало цікавих фільмів. Чого не варто пропускати?

У 2023 році мають з’явитись чимало довгоочікуваних фільмів. Зокрема, цікаво буде подивитись фільм “Брати супер Маріо в кіно”, адже відеогру з цими героями знає кожен. А іграшку Барбі обожнюють всі дівчатка, тепер нам покажуть про неї кіно. Цікаво буде подивитись черговий фільм “Вартові галактики” та стрічку “Русалонька”, де роль головної героїні зіграла темношкіра акторка.

Інформатор підібрав для вас перелік фільмів, на які очікує весь світ.

“ОПЕРАЦІЯ “ФОРТУНА”: МИСТЕЦТВО ПЕРЕМОГИ”, 5 СІЧНЯ

Бойовик та трилер “Операція “Фортуна”: Мистецтво перемоги” – це новий фільм Гая Річі, знятий за сценарієм Айвана Еткінсона та Марна Девіса. Разом вони працювали над створенням “Джентельменів” та “Гніву людського”. Обидва фільми мали чималий успіх у прокаті, тож зі створенням нового проєкту не затягували. На голову роль Гай Річі запросив Джейсона Стейтема. Це п’ятий спільний проєкт для режисера та актора. Про початок робіт оголосили у вересні 2020-го. Зйомки розпочалися у січні 2021 року у столиці Катару Дохо, згодом перемістилися до Туреччини.

“ВАВИЛОН”, 19 СІЧНЯ

Події розгортаються у Голлівуді наприкінці 1920-х років. Новітні технології вже дозволяють озвучувати фільми, тож всім зрозуміло, що жанр німого кіно зникає. Джек Конрад (Бред Пітт) – уславлена зірка німого кіно. Аби лишитися на плаву, він має зробити щось, непідвладне часу. Молода та талановита Неллі Ларой (Марґо Роббі) хоче стати знаменитою на увесь світ акторкою. Але ж вона така не одна. Круговерть подій, вечірки, що змінюють одна одну, алкоголь та наркотики – калейдоскоп видовищ та магія золотої доби Голлівуду манять до себе як магнітом.

Комедійна драма “Вавилон” є новим проектом Дам’єна Шазелла. У 2016 році він став наймолодшим володарем премії “Оскар” за найкращу режисуру. Як і для оскароносного “Ла-ла-ленду”, Шазелл сам написав сценарій. Передбачалося, що головна роль дістанеться Еммі Стоун, однак вона вибула через завантаженість на інших проєктах. Роль виконала Марґо Роббі, яка двічі була номінована на “Оскар”.

“ПАМФІР”, 26 СІЧНЯ

Головний герой – хороший сім’янин, якому доля дає випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Дія відбувається на заході України напередодні традиційного карнавалу Маланки. Памфір (так звати головного героя) повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал в молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим. Щоб відплатити за провину сина, Памфір звертає на ризикований шлях з незворотними наслідкам.

“ЛЮДИНА-МУРАХА ТА ОСА: КВАНТОМАНІЯ”, 16 ЛЮТОГО

Квантовий світ доволі складно дослідити, але доктор Хенк Пім (Майкл Дуглас) ніколи не зважав на жодні перепони. Його напрацювання використають Скот Ленг (Пол Радд) та Хоуп (Еванджелін Ліллі), аби продовжити вивчення незвіданого. Дослідження приведуть їх до зустрічі із несподіваним супротивником (Джонатан Мейджерс), існування якого вони навіть не могли припустити.

Фантастичний бойовик “Людина-мураха та Оса: Квантоманія” стане 32-м фільмом у кіновсесвіті Marvel, а також дев’ятим фільмом четвертої фази. Нова стрічка є продовженням фільмів про персонажа, що вийшли у 2015 та 2018 роках. Про бажання зняти третій фільм про цього героя говорили ще до прем’єри другої частини. Основні роботи над сценарієм тривали впродовж локдауну, спричиненого пандемією. Знімальний процес стартував на початку 2021 року та тривав до листопада. Виконавці провідних ролей Майкл Дуглас та Пол Радд у інтерв’ю зазначали, що існують деякі ідеї та напрацювання щодо зйомок приквелу.

“МИРНИЙ-21”, 22 ЛЮТОГО

Події розгортаються влітку 2014 року у Луганську. Багато хто з українців тоді сповна не усвідомлював, що Росія почала збройну агресію. Хтось не приховував своїх симпатій до загарбників. Разом з тим були й ті, хто не планував зраджувати Батьківщину. Командир Луганського прикордонного загону Сергій Дейнеко прийняв рішення тримати оборону.

Воєнна драма “Мирний-21” розповідає про спротив луганських прикордонників у перші дні війни. Режисером картини став Ахтем Сеітаблаєв. Прем’єра мала відбутися у травні 2022 року, однак повномасштабне вторгнення змінило плани. На сьогоднішній день більшість із тих, про кого йдеться у стрічці, захищають Україну зі зброєю в руках. Сергій Дейнеко нині начальник Державної прикордонної служби України. Режисер фільму та актори Максим Девізоров та Олексій Титаренко – воюють, як і ті, кого вони зіграли; Євген Ламах і Роман Ясіновський – волонтери. Для актора Павла Лі робота у цьому проєкті стала останньою у житті. Він загинув 6 березня у Ірпені.

“ПІДЗЕМЕЛЛЯ І ДРАКОНИ: ЧЕСТЬ ЗЛОДІЇВ”, 2 БЕРЕЗНЯ

Діючи у парі Еджин (Кріс Пайн) та Хольга (Мішель Родрігес) викрали одну унікальну річ. Тоді вони не розуміли, що це може відкрити шлях небаченому раніше злу. Аби не допустити лиха, вони мають повернути артефакт на місце. Доведеться збирати цілу команду. Лише об’єднавши зусилля, вони зможуть попередити апокаліпсис, який випадково допомогли розпочати.

Фентезійні пригоди “Підземелля і дракони: Честь злодіїв” знято за мотивами популярної настільної рольової гри. Dungeons & Dragons створено у 1978 році. Вона має безліч прихильників у всьому світі та визнана такою, що найбільше вплинула на масову культуру у світі. Плани зняти фільм за сюжетом гри з’явилися ще у 2013 році. Компанії Universal Pictures та Warner Bros розпочали роботу над окремими проєктами майже одночасно, що призвело до суперечки за права на екранізацію. Зрештою у 2017 році права перейшли до Paramount Pictures. Зйомки розпочалися у квітні 2021 року у Ісландії та тривали до серпня.

“65”, 9 БЕРЕЗНЯ

Після катастрофічної аварії на невідомій планеті пілот Міллс швидко виявляє, що насправді опинився на Землі… 65 мільйонів років тому. Тепер, маючи лише один шанс на порятунок, Міллс та єдина інша людина, яка вижила, дівчинка на ім’я Коа, повинні пробратися через невідому місцевість, наповнену небезпечними доісторичними істотами, в епічній боротьбі за виживання. Режисерами стали Скотт Бек і Брайан Вудс, які відомі як сценаристи фільму “Тихе місце”.

“КРИК VI”, 9 БЕРЕЗНЯ

Четверо героїв, яким вдалося вижити після моторошного полювання маніяка у масці, покидають Вудсборо та нарешті починають нове життя в іншому місті. Та чи вдасться їм втекти від привидів минулого? Одну з головних ролей зіграє Дженна Ортега, яка стала всесвітньовідомою після серіалу “Венздей”. Відомо, що до ролі Гейл Везерс, яка з’являлася в усіх попередніх частинах франшизи “Крик”, повернеться Кортні Кокс.

“ШАЗАМ! ЛЮТЬ БОГІВ”, 16 БЕРЕЗНЯ

“Шазам! Лють Богів” – майбутній американський комедійний супергеройський фільм режисера Девіда Ф. Сандберга, заснований на однойменному коміксі видавництва DC Comics. В ролі сценариста виступить Генрі Гейден. Фільм є продовженням картини 2019 року, а також тринадцятим фільмом за рахунком з розширеного всесвіту DC після “Чорного Адама”. Головні ролі виконають Закарі Лівай і Ашер Енджел.

“БРАТИ СУПЕР МАРІО В КІНО”, 23 БЕРЕЗНЯ

Illumination та Nintendo представлять яскраву анімаційну історію за мотивами культової відеогри. Зустрічайте супербратів Маріо та Луїджі у новій захопливій кінопригоді! Пориньте разом з ними у захопливий світ лабіринтів і загадок на пошуки втраченої принцеси.

“ДЖОН УІК 4”, 23 БЕРЕЗНЯ

“Джон Уік 4” – американський бойовик режисера Чада Стахелські про колишнього найманого вбивцю, якого грає Кіану Рівз. Сиквел фільму “Джон Уік 3”.

“ВАРТОВІ ГАЛАКТИКИ 3”, 4 ТРАВНЯ

Сюжет фільму “Вартові Галактики. Частина 3” розповідає про історію експансії, коли кілька років тому до рук Пітера потрапив загадковий артефакт. Він не знав, яка сила в ньому таїться, і вирушив у тривалу подорож, щоб знайти союзників. Квілл об’єднався з четвіркою дивних істот, що мають незвичайні здібності. Серед них: відважний єнот Ракета, людиноподібна рослина Грут, таємнича войовниця Гамора та Руйнівник, якого вперед змушує рухатися бажання помститися за своє минуле. На них чекає безліч небезпечних пригод, але впоратися з усіма перешкодами вони зможуть, працюючи спільно.

З роками нічого не змінюється. Пітер, як і раніше, подорожує по всьому світу, але зараз разом з ним йдуть вірні товариші. Квілл намагається дізнатися правду про своє справжнє походження. Його батько був не звичайним смертним, як завжди думав Пітер. Знайшовши відповіді на всі питання, він нарешті знаходить себе.

“РУСАЛОНЬКА”, 25 ТРАВНЯ

“Русалонька” – майбутній американський музичний фентезійний фільм режисера Роба Маршалла за сценарієм Джейн Голдман і Девіда Магі. Фільм є кіноадаптацією до однойменного мультфільму 1989 року, який сам заснований на однойменній казці Ганса Крістіана Андерсена.

Вибір на роль морської Діви (русалоньки) Аріель актриси Холлі Бейлі з музичного дуету Chloe x Halle став першим випадком, коли темношкіра актриса грає діснеївську принцесу, яка була білошкірою в мультфільмах.

“ФЛЕШ”, 22 ЧЕРВНЯ

“Флеш” – майбутній американський супергеройський фільм режисера Андреса Мускетті, заснований на однойменному коміксі видавництва DC Comics.

Фізик-ядерник Баррі Аллен після нещасного випадку виявляється опроміненим отрутохімікатами. Дивом залишившись в живих, прийнявши смертельну частку хімічних речовин і метаморфоз, що сталися з його ДНК і організмом в цілому, молода людина відкриває в собі здатність розвивати фантастичну швидкість і без зусиль долати швидкість світла. Свої суперздатності Баррі вирішує направити на благо суспільства, стаючи супергероєм. Жителі Сентрал Сіті називають нову зірку небосхилу справедливості “Спалах”. Однак, є й ті, кому не в радість новий універсальний охоронець правопорядку і захисник Закону – незліченні злочинці, бандити і негідники вирішують раз і назавжди розправитися зі Спалахом, придумуючи хитрощі і підступні пастки, щоб знищити надшвидкого борця зі злом.

“ІНДІАНА ДЖОНС І РЕЛІКВІЯ ДОЛІ”, 29 ЧЕРВНЯ

Невгамовний авантюрист Індіана Джонс (Гаррісон Форд) не збирається звикати до тихого життя. Як і колись, він здатен знайти вихід з будь-якої, навіть безнадійної, ситуації. Жодна халепа не змусить його відмовитися від визначеної цілі, і жодні перешкоди не зупинять його. Тож глядачі знову побачать карколомні пригоди улюбленого героя.

Пригодницький бойовик “Індіана Джонс і реліквія долі” стане п’ятим внеском у франшизу та вийде на екрани через 40 років після прем’єри першого фільму. Творча команда фільму всі ці роки лишається незмінною – режисерське крісло знову зайняв Стівен Спілберг, сценарій написав Джордж Лукас, а головну роль виконав Гаррісон Форд. Попередній фільм серії вийшов на екрани у 2008 році. Відтоді не згасав інтерес до появи на екранах нових пригод героя. Чотири попередніх фільми зібрали у світовому прокаті сумарно майже 2 мільярди доларів при загальних витратах на виробництво в 279 мільйонів.

“МІСІЯ НЕМОЖЛИВА: РОЗПЛАТА. ЧАСТИНА ПЕРША”, 13 ЛИПНЯ

Ітан Хант на чолі групи оперативників береться за справу. Цього разу їм знову доведеться, ризикуючи життям, рятувати світ від халепи. Бойовик “Місія неможлива: Розплата. Частина перша” – це черговий внесок у всесвітньовідому франшизу з Томом Крузом у головній ролі. Цей фільм є сьомим за рахунком та виходить на екрани через 27 років після прем’єри першого фільму.

Автором сценарію та режисером нової частини стане Крістофер МакКуоррі. Раніше він працював над створенням двох частин цієї серії – “Нація вигнанців” та “Фолаут”. Значна частина знімального процесу мала проходити у Венеції та Римі впродовж трьох тижнів на початку весни 2020 року. Через спалах COVID-19 зйомки були призупинені. Зрештою знімали наприкінці літа у Великобританії, а згодом у Норвегії. Бюджет виробництва склав 290 мільйонів додарів. На літо 2024 року заплановано вихід заключного восьмого фільму франшизи.

“ОППЕНГЕЙМЕР”, 20 ЛИПНЯ

Масштабна історія про винайдення атомної бомби американським вченим Робертом Оппенгеймером від одного з найвидатніших режисерів сучасності – Крістофера Нолана.

“БАРБІ”, 21 ЛИПНЯ

Сімейна комедія, яка розповідає історію найвідомішої ляльки у світі. Що, якби Барбі була справжньою дівчиною, яка мешкає серед нас? Занадто неідеальна для ідеального світу Барбіленд, вона потрапляє у вигнання та знайомиться із суворою реальністю світу людей.

Режисеркою фільму є Грета Гервіг за сценарієм, написаним у співавторстві з Ноєм Баумбахом. Головну роль зіграла Марго Роббі, а у ролях другого плану – Раян Ґослінґ, Америка Феррера, Сіму Лю, Кейт МакКіннон, Аріана Грінблатт, Александра Шипп, Емма Маккі, Вілл Феррелл та Майкл Сера.

“Дюна 2”, 2 листопада

“Дюна 2” – майбутній науково-фантастичний фільм режисера Дені Вільнева, сиквел кінокартини “Дюна” (2021), частина франшизи, основою якої стали романи Френка Герберта. Робота над фільмом почалася в 2021 році.

“Голодні ігри: Балада про співочих птахів і змій”, 17 листопада

“Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій” – майбутній фільм режисера Френсіса Лоуренса за романом Сьюзен Коллінз “Балада про співочих пташок і змій”. Приквел фільмів “Голодні ігри “, “Голодні ігри: І спалахне полум’я “, “Голодні ігри: Переспівниця. Частина 1 ” та “Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2”.

Рейчел Зеглер і Том Бліт стануть головними героями наступного фільму про “Голодні ігри” – приквела під назвою “Балада про співочих пташок і змій”. У картині йдеться про молодого Коріолана Сноу (Том Бліт), який стане наставником Люсі Грей Бейрд (Рейчел Зеглер) у ході 10-х Голодних ігор.

Картину зніме режисер оригінальної франшизи Френсіс Лоренс. Він також працював над фільмами “Костянтин: Король темряви”, “Я – легенда” та “Води слонам!”.

“Вонка”, 14 грудня

“Вонка” – фентезійний фільм, знятий Полом Кінгом за сценарієм, написаним Саймоном Фарнабі та Кінгом. Він є приквелом до роману “Чарлі і шоколадна фабрика” із Тімоті Шаламе у головній ролі.

“Аквамен і загублене королівство”, 25 грудня

Він народився від кохання доглядача маяка Томаса та Атланни, королеви підводного царства Атлантида. Від самого народження Аквамен наділений надприродними здібностями – він може керувати приливами, здатний спілкуватися з морськими істотами та плавати з великою швидкістю.

Фантастичний бойовик “Аквамен і загублене королівство” – це продовження однойменного фільму, що вийшов у 2018 році, про популярного персонажа коміксів. Фільм має стати п’ятнадцятим у кіновсесвіті DC Comics. Перша стрічка про супергероя зібрала у прокаті 1,5 млрд доларів при витратах на виробництво у 200 мільйонів. Очікується, що до виконання ролей повернуться ключові актори першої частини – Джейсон Момоа та Яхья Абдул-Матін ІІ.

Нагадаємо, що Інформатор підготував ТОП найсвіжіших новорічних фільмів. Що варто подивитись зараз, дізнавайтесь тут.