ЖИТТЯ

Погода на 6 січня: у Переяславі температура опуститься із 6 градусів тепла до 6 морозу

У Переяславі прогнозують опади. Мінімальна температура – 6 градусів морозу.

У п’ятницю, 6 січня, у Переяславі до обіду йтиме дощ зі снігом. Опади – 2,2 мм. Потім просто буде хмарно. Протягом доби температура повітря опуститься із 6 градусів тепла вночі до 6 градусів морозу пізно ввечері. Температура вдень – 0-1 градус морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 64 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 6 січня – 8 годин 15 хвилин. Завтра день буде довшим на 1 хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:52, а захід – о 16:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1988 році – 9,8 градуса тепла, а найнижчу в 1935-му – 30,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

6 січня усі православні народи святкують Святвечір. З цього дня настають різдвяні морози. Глибоко промерзла земля передбачає родючість. За погодою цього дня визначали погоду грудня. Якщо тепло – весна буде холодною; заметіль – на врожай пшениці. У народі говорили: “Якщо на Кутю небо зоряне – багатий приплід скотини і багато ягід буде”. Якщо на Святвечір буде снігопад, чекайте процвітання господарства у новому році, а якщо мороз – у сім’ї буде злагода і любов.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору