ЖИТТЯ

Хто змінював роботу у 2022 році: найвідоміші випадки у Переяславі

Хто змінював або намагався змінити роботу в 2022 році. Розповідаємо про найрезонансніші випадки.

2022 рік був менш насичений на кадрові зміни, аніж, скажімо, 2021-й. Вочевидь, така ситуація пов’язана із війною, оскільки змінювати роботу в такий період не кожен наважиться та й на високих посадах зараз краще зберігати стабільність, якщо там впоруються із покладеними обов’язками. Однак все ж кілька резонансних кар’єрних змін цьогоріч було. Тож Інформатор відібрав ті, які безпосередньо стосуються Переяславщини.

2 лютого Василь Володін опублікував допис на своїй Facebook-сторінці, у якому розповів, що залишає посаду голови Київської облдержадміністрації. Він зазначив, що це – командне політичне рішення і відставку вже погодив Кабінет міністрів України. Перебував на цій посаді із 17 червня 2020 року. Новим очільником облдержадміністрації призначили Олексія Кулебу. Кулеба, окрім політики, займався підприємницькою та педагогічною діяльністю. До цього остання займана ним посада – перший заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Проте вже 15 березня президент України підписав указ про призначення головою Київської ОВА Олександра Павлюка. “Щоб додатково посилити оборону столиці та області, призначив керівником Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка, героя України, генерал-лейтенанта, командувача Операції об’єднаних сил”, – заявив Володимир Зеленський. Олексій Кулеба став заступником голови з гуманітарного напрямку.

А 21 травня, коли Київщина повернулась до більш-менш спокійного життя після звільнення від окупантів, Кулеба знову став очільником області. “Очолюючи Київську ОДА, Олександр Павлюк зміг посилити взаємодію між військовими, виконавчою владою та органами місцевого самоврядування в регіоні. З використанням військового досвіду роботи в складних умовах протистояння ворогу навколо Києва були створені нові потужні оборонні лінії. Саме під час головування Олександра Павлюка Київська область була повністю звільнена від російських окупантів”, – йдеться на сайті Офісу Президента. Павлюк став командувачем угруповання сил і засобів оборони міста Києва.

А ще до повномасштабного вторгнення, 17 лютого, на сесії міськради перший заступник міського голови Переяслава Анатолій Фесенко міг звільнитися з посади за власним бажанням. Однак лише шість депутатів проголосували за це, тож цього не сталося. Про причину бажання звільнитися Фесенко не повідомив. Під час обговорення питання нічого не сказав. А з початком повномасштабної війни вступив до лав ЗСУ. Відповідно, посаду він зберіг, входить до складу виконкому як заступник голови, втім, власне, у міській раді фактично не працює.

15 червня сформували новий склад молодіжної ради Переяслава, який має працювати найближчі два роки. Його очолила Анна Сахно. Попередній голова ради Володимир Сонько також увійшов до оновленого складу.

13 жовтня офіційний сайт міськради Переяслава сповістив, що новим начальником відділу культури і туризму призначили Валентина Шуткевича. До цього він був завідувачем Харківського сільського клубу. А з 21 січня 2021 року посаду начальниці відділу займала Анна Скляренко.

Цьогоріч могла статись ще одна “культурна” кадрова зміна. 11 листопада Ганну Іфтоді за рішенням суду поновили на посаді директорки Переяславської мистецької школи імені Петра Сениці. Звільнили ж її ще 16 квітня 2021 року “у зв’язку з вчиненням аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи”. Суд визнав, що відповідач (відділ культури та туризму) не надав жодного доказу вчинення аморального проступку Ганною Іфтоді.

Валентин Шуткевич розповів Інформатору, що ухвалу суду виконали, офіційно поновивши на посаді Іфтоді, однак вона відмовилась від цього: “Вирішила займатись педагогічною діяльністю. Тож у день поновлення на посаді написала заяву про звільнення з неї. Вона залишилась працювати педагогом в мистецькій школі – вчителем вокалу”. Вадим Ноздровський, який очолив мистецьку школу наприкінці червня 2021 року, залишився на посаді.

Нагадаємо, що новий рік можна почати з новою роботою. Центр зайнятості підготував актуальні вакансії.

Підготував Віталій Усик

На фото (зліва направо): Валентин Шуткевич, Олексій Кулеба, Анатолій Фесенко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору