ВЛАДА

Новий архітектор, наймолодший ректор та швидке звільнення: які головні кадрові зміни були в Переяславі у 2021 році

Хто змінював роботу в 2021 році. Розповідаємо про найрезонансніші випадки.

Кар’єра – це завжди цікаво. Особливо якщо йдеться про кар’єру відомих людей. У Переяславі у 2021 році було чимало посадових призначень, які не могли не зацікавити. У матеріал про головні події року ми вирішили їх не вміщувати, щоб не перенасичувати й без того не маленький текст. Тож згадаймо окремо про те, хто з публічних осіб торік отримав нову роботу. Про все це раніше писав Інформатор.

На сесії міської ради Переяслава 24 грудня 2020 року прийняли рішення створити управління містобудування, архітектури та використання земель на базі відділу містобудування та архітектури та відділу з питань земель на земельного кадастру виконкому міськради. 4 січня 2021 року його очолив Петро Пурденко, відповідно він став головним архітектором Переяслава. Його попередницею була Анна Степаненко, яка працювала на посаді понад п’ять років.

Анна Скляренко 21 січня стала начальницею відділу культури та туризму міськради Переяслава. До цього вона пройшла конкурс та стажувалася. Скляренко була начальницею відділу культури Переяслав-Хмельницького РДА із червня 2016 року до серпня 2018-го. Із вересня 2018-го до січня 2020-го була заступницею голови РДА із соціально-гуманітарних питань.

19 лютого Владислава Столяренка офіційно призначили на посаду начальника відділу фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я міськради Переяслава. До цього майже два роки він перебував на посаді голови районної федерації футболу. Серед основних завдань бачив зміну ситуації з міським стадіоном та систематизування різних спортивних змагань на території громади. Однак 30 вересня він звільнився з посади за власним бажанням. Відділ очолив попередній начальник Валерій Мільгевський.

Наприкінці червня мистецьку школу ім. П. Сениці очолив Вадим Ноздровський. З ним уклали контракт на два роки. Попередню директорку школи Ганну Іфотоді звільнили з посади 16 квітня “у зв’язку з вчиненням аморального проступку”. Однак у суді вона поки що доводить, що рішення не було законним. Наразі суд визнає, що її необхідно поновити на посаді. Однак відділ культури подаватиме апеляцію.

27 серпня відбулося перше засідання нового складу громадської ради при виконавчому комітеті Переяславської міської ради. Обговорили організаційні моменти, обрали голів та заступників. Головою громадської ради став Владислав Юденко, заступником голови – Тарас Куделя-Апраксін, а секретарем – Богдан Салько. Склад ради переобирається кожні два роки. Основна її мета – співпраця з громадськістю та вивчення громадської думки. В широкому розумінні громадська рада є зв’язком між виконавчим комітетом та жителями.

7 вересня відбулося друге засідання конкурсної комісії Міністерства культури та інформаційної політики з добору на посаду генерального директора НІЕЗ “Переяслав”. Кандидати презентували програми розвитку заповідника. Найбільше голосів (7 із 9 можливих) отримав діючий гендиректор Олексій Лукашевич. Він очолюватиме заповідник і наступні п’ять років.

23 вересня в переяславському університеті відбулися вибори ректора. Єдиного кандидата Віталія Коцура підтримали 90% виборців (387 осіб). До цього із 1998 року заклад очолював його батько – Віктор Коцур. Віктор Петрович більше не міг подавати свою кандидатуру, оскільки провів на посаді два терміни (вибори ректорів проводяться з 2014 року). Віталій Вікторович офіційно став наймолодшим ректором в Україні. На момент обрання йому було 34 роки.

30 листопада новим головою ради ветеранів Переяслава обрали Григорія Сокура, одного з попередніх міських голів (1998-2005). Відбулося це під час звітно-виборчої конференції ветеранів війни та праці. На засіданні прозвітувала до цього чинна очільниця ради ветеранів Єлизавета Миздренко. Її роботу визнали задовільною й оголосили Миздренко Почесною головою ради ветеранів.

Віталій Усик

Нагору