ВЛАДА

Полив на стадіоні в Переяславі обіцяли зробити у вересні, але його досі немає: чому так

Ще у вересні на стадіоні імені Валерія Лобановського в Переяславі мали встановити систему поливу. Але цього досі не зробили.

На тринадцятій сесії міської ради 22 липня внесли зміни до Комплексної Програми розвитку фізичної культури та спорту в Переяславській міській громаді. На поточний ремонт зливової каналізації футбольного поля на стадіоні імені В. Лобановського з влаштуванням поливної системи передбачили 850 тисяч гривень. Систему поливу повинні були встановити ще у вересні, але її досі немає. Інформатор дізнався, чому так сталося.

Ми попросили пояснити ситуацію Владислава Столяренка, колишнього начальник відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я міськради. Він звільнився за власним бажанням 30 вересня цього року. Причин не коментує. Але з приводу поливу розповів таке: “Міський голова Вячеслав Саулко вирішив робити повну реконструкцію стадіону, а полив облаштовувати лише після цього. Щодо грошей, які виділили на систему поливу, то вони не можуть бути витрачені на щось інше”.

Інформатор звернувся за коментарем до Валерія Мільгевського, теперішнього начальника відділу, щоб дізнатися перспективи хоча б якогось покращення стану стадіону. Але він відповів, що відповідати на наші запитання немає часу.

Відділ з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я міськради юридично повинні ліквідувати 1 жовтня. Рішення про це прийняли на сесії 16 вересня. Це зробили для раціонального використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів, зменшення податкового тягаря на виконавчі органи міської ради. Як прокоментував раніше Столяренко, це ні на що не впливає і відділ має залишитися структурною одиницею виконавчого комітету міської ради. Однак чи так це насправді, чітко наразі ніхто пояснити не може.

Зазначимо, що Владислав Столяренко очолив відділ фізкультури та спорту 19 лютого цього року. Серед своїх головних завдань на посаді відзначав реконструкцію стадіону та систематизацію турнірів з різних видів спорту.

Оксана Симоненко

Нагору