ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Анастасія Бурчик розповіла про “Вальок” та його природу

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Анастасія Бурчик?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділилася психологиня, яка понад 12 років працює у Переяславській гімназії №2, Анастасія Бурчик. Вона розповіла про луг, річку та лісок.

Як дістатися? Це – територія біля мосту, що має народну назву “Вальок”. Дістатись туди можна вулицею Григорія Сковороди, якщо дійти до її кінця. Моя родина любить робити це пішки або на велосипедах, тому що і сама вулиця є дуже красивою, особливо її частинка після повороту на вулицю Ярмаркову.

Чим це місце особливе? Наше місто багате на цікаві місця, красиву архітектуру та чарівну природу. Маю багато улюблених місць, але у цьому природа майже незаймана. Дає можливість відволіктись від різних справ та турбот. Отримати новий заряд енергії. Луг з обох боків річки Трубіж чудовий у будь-яку пору року. Там можна гуляти годинами, шукаючи єднання з природою та насолоджуючись її красою. Лісочок хоч і невеликий, але аромат справжнього могутнього лісу там завжди можна відчути.

Коли відкрила це місце? Коли була молодшою, не знала про це місце, бо жили зовсім в іншому районі. А приблизно з 2009 року, коли переїхали і почали вивчати території, які маємо поруч, знайшли цей клаптик природи. Кажуть, що раніше на тій території був якийсь табір для дітей, але конкретної інформації про це не маю.

Особлива згадка. Коли розпочалась пандемія COVID-19 і не можна було нікуди виходити, всі боялись зустрічатися одне з одним. Ми з родиною постійно ходили туди на прогулянки, бо можна дістатись і вуличками. Коли зараз про це згадую, то думаю, як же нам пощастило поруч мати таку красу. Ще маємо традицію з донькою кожної весни прибирати територію біля річки в цьому районі. Минулого року вона це робила зі своїми друзями. Багато відпочивальників чомусь не розуміють, що потрібно прибирати за собою.

Ще кілька рекомендацій. Чудове місце – в лісі біля табору “Славутич”. Також дуже гарно в центрі біля Вознесенського храму та дзвіниці.

Нагадаємо, що що тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” Максим Левченко розповів про місцеві кладовища. Які враження вони на нього справляють, дізнавайтесь за посиланням.

Яна Малишко

Фото надала Анастасія Бурчик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору