ЖИТТЯ

Погода на 8 січня: у Переяславі буде сонячно та морозно

У Переяславі буде сонячно. Мінімальна температура – 10 градусів морозу.

У неділю, 8 січня, у Переяславі вдень буде сонячно. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Мінімальна температура повітря буде вранці – 10 градусів морозу. Максимальна вдень та ввечері – 7 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 60 та 73 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 січня – 8 годин 18 хвилин. Завтра день буде довшим на 1 хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:51, а захід – о 16:10.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1998 році – 7,1 градуса тепла, а найнижчу в 1935-му – 26,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

8 січня відзначають Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день називали Бабині каші. За кашею і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум’яниться – на сніг. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то влітку соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали цього дня за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з’являлась світла смуга – на сніг. Якщо синиця зранку пищить – бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт – варто чекати снігопад і заметілі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору