ЖИТТЯ

Погода на 11 січня: у Переяславі стане холодніше

У Переяславі буде мінлива хмарність. Мінімальна температура – 8 градусів морозу.

У середу, 11 січня, у Переяславі протягом дня буде мінлива хмарність. Інколи з-за хмар виглядатиме сонце. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 8 градусів морозу. Вдень буде – 6 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 7-14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 61 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 11 січня – 8 годин 22 хвилини. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:50, а захід – о 16:12.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1991 році – 11,1 градуса тепла, а найнижчу в 1950-му – 31,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

11 січня Церква вшановує пам’ять 14 тисяч Віфлеємських немовлят. У давнину цього дня було прийнято в сутінках відпочивати на печі та лежанці, розповідати дітям казки і загадувати загадки. Молодь проводила час на посиденьках. Наші пращури цього дня слідкували за вітром і хмарами: якщо вітер дув з півночі, а небо при цьому було безхмарним, то слід очікувати морозу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору