ЖИТТЯ

Погода на 13 січня: у Переяславі вдень буде 3 градуси морозу

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 6 градусів морозу.

У п’ятницю, 13 січня, у Переяславі протягом дня буде переважно хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 6 градусів морозу. Вдень буде – 3 градуси нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 79 та 91 відсотками протягом доби. Тривалість дня 13 січня – 8 годин 29 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:48, а захід – о 16:17.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 7,6 градуса тепла, а найнижчу в 1950-му – 26,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

13 січня відзначається день пам’яті преподобної Меланії Римлянки. У народі називають цей день “Щедрий вечір”. Погода кожного наступного дня відповідала погоді кожного з дванадцяти місяців. Якщо вночі був південний вітер, то рік очікували спекотний і урожайний. Західний вітер передвіщав хороші надої та достаток риби, а східний — рясний урожай фруктів. Якщо помічали на вікнах лід, то розраховували на достаток меду. З цього часу день збільшується на годину.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору