ЖИТТЯ

А ваш друг – Homo sapiens? Відповіли жителі Переяслава

Ваш друг – Homo sapiens? Як ви до цього ставитесь? Ми запитали, переяславці відповіли.

Пам’ятаєте, як у шкільні роки ми сміялись із деяких наукових термінів? Многочлени, інфузорія туфелька, Гей-Люссак, Homo sapiens… Це аж ніяк не свідчило про наявність у нас інтелекту. Але ж на те воно й дитинство, щоб веселитись навіть від серйозних речей. У складні часи інколи дуже хочеться відволіктись, повернутись у минуле та пригадати наукові визначення та щиро посміятись. Тож журналісти Інформатора вирішили трішки подуркувати та запитати у жителів Переяслава, чи належать вони та їхні друзі до Homo sapiens. Ось що з цього вийшло.

Для довідки. Людина розумна (Homo sapiens) – вид роду Людина (Homo) із родини гомінід ряду приматів, єдиний з наявних в теперішній час. Від людиноподібних мавп, крім анатомічних особливостей, відрізняється значним ступенем розвитку матеріальної та нематеріальної культури (включаючи виготовлення та використання знарядь праці), здатністю до мови та розвиненим абстрактним мисленням. Вид людина розумна сформувався протягом тривалого і складного історико-еволюційного прогресу.

Нагадаємо, що раніше ми перевіряли, чи знають люди старшого покоління молодіжний сленг. Кумедний сюжет – за посиланням.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору