ЖИТТЯ

Погода на 15 січня: у Переяславі вдень буде 0 градусів, а вночі – мороз

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 2 градуси морозу.

У неділю, 15 січня, у Переяславі протягом усього дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 2 градуси морозу. Вдень підніметься до 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 2-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 87 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 15 січня – 8 годин 32 хвилини. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:47, а захід – о 16:19.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 7,9 градуса тепла, а найнижчу в 1943-му – 24,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

15 січня вшановують пам’ять святителя Сильвестра Римського і преподобного Сильвестра Печерського. У минулі часи цього дня було Куряче свято. 15 січня чистили курятники і окурювали їх смолою з оманом. Сині вечірні хмари цього дня передвіщали зміну погоди. Спостерігали також за місяцем: якщо його роги гострі та яскраві, слід чекати вітру. У народі говорили: “Січень гонить хурделицю за сім верст” – цей місяць хоча і холодний, але відносно спокійний.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору