ЖИТТЯ

У Переяславі поховали Ігоря Лихоту: він загинув на Різдво біля Бахмута

У Переяславі попрощались з Героєм Ігорем Лихотою. Він загинув на війні.

14 січня у Переяславі на території церкви святих Бориса і Гліба попрощались із захисником України, солдатом Ігорем Лихотою із мікрорайону Борисівка. Він був стрільцем 3-го стрілецького відділення. Одним із перших пішов захищати Батьківщину. Загинув 48-річний чоловік внаслідок російської атаки на Різдво, 7 січня, поблизу населеного пункту Кліївщина, що в районі Бахмута. Про це повідомляє Інформатор.

Прощання розпочались о 12:30. Літургія, яку провели священники ПЦУ, тривала близько сорока хвилин. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати до двохсот людей: переяславці, військовослужбовці та родичі. Особливо тяжко було матері загиблого. Вона весь час плакала, сидячи біля труни сина, а коли підіймалась, то відразу падала на коліна. Дружина теж не на мить не відходила від тіла чоловіка. Шану Героєві віддали, стоячи на колінах. Після цього процесія рушила на нове Борисівське кладовище, де і поховали загиблого.

Зі словами щирого співчуття до родичів та присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Сумний Святий вечір видався для нашої країни та громади. Підступний ворог, оголошуючи перемир’я, забирає найкраще – вбиває наших захисників. Горе у цій сім’ї залишиться назавжди, бо вже ніколи вони не зможуть святкувати Різдво Христове з господарем в хаті. Ігор один із перших пішов на цю війну, аби захистити нас, аби захистити країну, як патріот. І він виконав свій обов’язок”.

Начальник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП, підполковник Андрій Конон від всього командування Збройних сил України висловив щирі співчуття рідним загиблого.

Під час прощання побратими зробили три постріли в небо, аби віддати честь Героєві. Присутні виконали Гімн України.

Нагадаємо, що на війні також загинув Борис Долженко із Переяславщини. Деталі читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору