Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі провели фольклорно-етнографічний фестиваль “Різдвяна зоря”: як це було

У Переяславі провели фольклорно-етнографічний фестиваль “Різдвяна зоря”. Виступали колективи громади.

13 січня у другому корпусі Переяславського центру культури і мистецтв провели фольклорно-етнографічний фестиваль “Різдвяна зоря”. Участь взяли народні та аматорські колективи громади. Глядачів радували співами, музикою, танцями, колядками та щедрівками. Інформатор розповідає, як це було.

У приміщенні Центру культури ще панувала новорічна атмосфера, гості фотографувалися біля ялинок та тематичних декорацій. Традиційно кожен міг долучитись до благодійної справи та зробити внесок для допомоги Збройним силам України. Фестиваль передусім організували саме для чергового збору коштів і, звичайно ж, аби згадати про українські звичаї традиції та історію.

Начальник відділу культури і туризму Переяславської міськради Валентин Шуткевич сказав таке: “Як завжди, наголошую, що ми збираємось не заради веселощів та розваги, а для того, аби сказати, що ми є, ми українці, наша культура невмируща і її не знищити”. До його слів доєдналась заступниця міського голови Переяслава Оксана Степаненко.

Виступи тривали протягом двох годин. Зал заповнила понад сотня людей. Артисти дивували яскравими виступами, костюмами, колядуваннями та щедруваннями. Розпочали з театралізованого дійства про історію народження Ісуса Христа від церкви “Небесна країна”. Потім виступили більше десятка вокальних ансамблів. Наприкінці повеселили виставою про Козу та Маланку. І символічно виконали “Щедрик”.

На святі виступили ансамблі “Вербиченька”, “Чебреці”, “Дівчата з України”, “Червона калина”, “Мрія”, “Мальви”, “Калиновий цвіт”, “Червона калина”, “Чорнобривці”, “Водограй”, “Веселка” “Дем’янчанка”, “Переяслав”.

Валентин Шуткевич та Оксана Степаненко

Ансамбль “Червона калина”

І ялинка на святі теж була

Ансамбль “Мальви”

Ансамбль “Червона калина”

Яскраві вбрання заворожували

Історія про народження Ісуса Христа

Глядачі захоплено дивились виставу

Без подарунків теж не обійшлося

Янгол на свято також завітав

Ансамбль “Мрія”

Ансамбль “Калиновий цвіт”

Ансамбль “Веселка”

Глядачів щедро повеселили

Нагадаємо, що раніше запитували у жителів Переяслава, коли ви святкують Різдво. Сюжет – за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору