ЖИТТЯ

Погода на 16 січня: у Переяславі ввечері буде плюсова температура

У Переяславі протягом дня буде хмарно. Максимальна температура – 1 градус тепла.

У понеділок, 16 січня, у Переяславі протягом усього дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 1 градус морозу. Вдень температура повітря буде 0 градусів, а ввечері підніметься до 1 градусу тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 90 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 січня – 8 годин 35 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:46, а захід – о 16:21.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 7,1 градуса тепла, а найнижчу в 1943-му – 24,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святого пророка Малахія. За народним повір’ям, лише 16 січня можна напоумити людину, яка страждає від меланхолії. І якщо зараз меланхолічність вважається рисою характеру, то у минулі часи це вважалось душевною хворобою. Якщо цього дня на небі з’являлася біла велика хмара, це передвіщало хурделицю і заметіль. Погода на Малахія вказує, якою буде погода у березні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору