Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Як розпочинається другий семестр у навчальних закладах на Переяславщині

Школярі та студенти на Переяславщині повертаються до навчання. Коли та як розпочнуть?

Зовсім скоро у школах громад Переяславщини – Студениківській, Дівичківській, Циблівській та Ташанській – розпочнеться другий семестр навчального року. Переяславська громада вже розпочала його. Університет Григорія Сковороди повернеться до навчання 13 лютого. Інформатор зібрав усе, що потрібно знати про це.

ПЕРЕЯСЛАВСЬКА ГРОМАДА

Начальник відділу освіти Переяславської міськради Петро Ярмоленко розповів, що у громаді розпочали другий семестр навчального року ще з понеділка, 16 січня. Діти навчатимуться в такому ж форматі, як і до цього: “Канікули в дітей були з 19 грудня по 13 січня. Навчання проходитиме так само, як із 1 вересня. Перші та другі класи навчатимуться очно у дві зміни на базі гімназій №1 та №2 (колишні перша та друга школи). Перша зміна триває з 8:30 до 12:00, друга – з 12:30 до 16:00. Всі інші класи навчаються дистанційно. Гімназію №1 відвідують учні першого та другого класів гімназій №№1, 3, 5 та Переяславської початкової школи (раніше ЗОШ №6). У гімназію №2 ходять першокласники та другокласники гімназій №№2, 4 та ліцею імені Володимира Мономаха (колишня сьома школа)”.

У селах громади працюватимуть очно Дем’янецька, Великокаратульська та Гайшинська гімназії. Садочки в громаді працювали, у них канікул не було.

СТУДЕНИКІВСЬКА ГРОМАДА

В.о. начальника відділу освіти Студениківської сільської ради Олеся Крамаренко розповіла, що Студениківський ліцей розпочне навчання із 23 січня до щонайменше 1 лютого в офлайн-режимі для всіх класів. Так само буде і в Соснівській гімназії (філія Студениківського ліцею). Як продовжуватимуть освітній процес, визначатимуться згодом. Канікули в дітей розпочались 30 грудня.

– Гімназія у селі Переяславське, Семенівська та Пристромська школи також працюватимуть у дистанційному форматі. Садочки в Пристромах та Студениках працюватимуть з 1 лютого в режимі чергових груп, – зазначила Олеся Крамаренко.

ТАШАНСЬКА ГРОМАДА

Таміла Дубина, начальниця відділу освіти Ташанської сільської ради, розповіла, що з 23 січня всі заклади освіти у громаді будуть працювати у звичному режимі (очно). Йдеться про Ташанську, Виповзьку гімназії, Полого-Вергунівський ліцей та Малокаратульську початкову школу. Уточнила: “Так планується, якщо не буде інших вказівок з Департаменту освіти та науки КОДА”.

Канікули тривали із 30 грудня. Садочки працюватимуть так, як і школи.

ДІВИЧКІВСЬКА ГРОМАДА

Голова Дівичківської ТГ Олександр Слюсар розповів, що в громаді чекають на засідання комісії Київської ОВА та Бориспільської РВА, щоб прийняти остаточне рішення стосовно навчання. Канікули в дітей – з 26 грудня до 20 січня.

– Громада готова до очної форми навчання з понеділка, 23 січня, у Стовп’язькій школі, Єрківецькій гімназії та Ковалинському НВО. Але ще достеменно невідомо, як працюватимемо. Садочки громади також готові до очної роботи, – пояснив Слюсар.

ЦИБЛІВСЬКА ГРОМАДА

Ольга Хаба, начальниця відділу освіти Циблівської сільської ради, розповіла, що діти повертаються до навчання 23 січня. Канікули тривали з 26 грудня.

– Світанківська початкова школа, Хоцьківська гімназія, Лецьківська гімназія, Циблівський ліцей навчатимуться очно. Також очно працюватимуть Світанківський та Лецьківський садочки, які розміщуються у школах. У Хоцьках в садочку “Сонечко” функціонуватиме одна група, а у Циблях в садочку “Колосок” працюватимуть дві групи, тому що сховище розраховане на 35 діток, – сказала Ольга Хаба.

Нагадаємо, що у Переяславі завершили реалізацію ініціативи “Громада разом”. Деталі дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору