ЖИТТЯ

Погода на 20 січня: у Переяславі триматиметься тепло

Завтра у Переяславі буде хмарно. Максимальна температура – 9 градусів тепла.

У п’ятницю, 20 січня, у Переяславі протягом усього дня буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі, о 23:00, – 3 градуси тепла. Максимальна вдень – 9 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 74 та 96 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 січня – 8 годин 44 хвилини. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:43, а захід – о 16:27.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1952 році – 6,1 градуса тепла, а найнижчу в 1907-му та 2006-му – 26,5 градусів морозу.

Народні прикмети:

20 січня відзначають Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”. Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна – натякала на рясний урожай. До 20 січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи – минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй – на Великдень пішло”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору