ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: серіал “Спіймати Кайдаша” надто життєвий, щоб залишити когось байдужим

“Спіймати Кайдаша” – прорив в українському кінематографі. Занадто життєва історія відгукнеться кожному.

Серіал “Спіймати Кайдаша” (2020) створили на основі легендарної повісті “Кайдашева сім’я” Івана Нечуя-Ле­вицького. Цей літературний твір, у якому вже закладені основні риси головних персонажів, драма, іронія, став чудовим фундаментом для кіноадаптації. Сценаристка Наталка Ворожбит перенесла героїв до сучасних реалій. Тож ділюсь думками про серіал у черговій публікації традиційної рубрики “Інформатор вихідного дня”.

На мою думку, це великий прорив в українському кінематографі. Підтвердження цьому є тисячі схвальних відгуків у соціальних мережах. Всі ми звикли бачити занадто ідеальну картинку у фільмах та серіалах, інколи навіть штучну та дуже награну. Однак це не про “Спіймати Кайдаша”. Він викликає захоплення від того, наскільки його сюжет життєвий, а події могли трапитись з кожним. Серіал – трагікомедія. Як, власне, і життя – трагікомедія.

Продовження публікації доступне лише для читачів, які підтримують Інформатор на Patreon. Переходьте за посиланням, натискайте “Стати патроном” та обирайте один із рівнів підписки (для цього матеріалу вистачить “Ти маєш знати більше”, але наполягаємо на рівні “Інформатор – це ми”). Ми вже підготували багато ексклюзивних матеріалів, які стануть доступними лише для вас.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наш редактор розповів про книгу “Бот” Максима Кідрука.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору