ВЛАДА

“Військове містечко” у Переяславі може стати парком Гетьмана Івана Мазепи

Так зване “військове містечко” можуть назвати парком Мазепи. Проведуть громадські обговорення.

У Переяславі проведуть громадські обговорення щодо присвоєння території так званого “військового містечка” на вул. Михайла Сікорського загальною площею 2,3902 га статусу парку. Надалі там мають сформувати зелені насадження, можливі розміщення адміністративних об’єктів культурно-просвітницьких установ, центру обслуговування туристів, виставкових павільйонів тощо. Також на обговорення громадськості виставлять пропозицію нової назви цієї території – парк Гетьмана Івана Мазепи. Таке рішення прийняли на сесії міськради 19 січня, повідомляє Інформатор.

У рішенні ради аргументували цю назву так: “З метою увіковічення пам’яті історичної постаті Гетьмана Івана Мазепи, за меценатські кошти якого в 1695 році було розпочати будівництво комплексу об’єктів Вознесенського монастиря”.

Організувати обговорення має управління містобудування, архітектури та використання земель міськради. Оголошення про нього оприлюднять на офіційному сайті міської ради Переяслава.

Нагадаємо, що у Переяславі у 2021-му розчистили територію так званого “військового містечка”, яке було в чагарниках та аварійних спорудах. Торік там над альтанкою, яку змальовував Шевченко, за ініціативи міського голови встановили і освятили купол.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору