ЖИТТЯ

Погода на 23 січня: у Переяславі буде хмарно, можливі опади

У Переяславі буде хмарно, можливі опади. Мінімальна температура – 1 градус морозу.

У понеділок, 23 січня, у Переяславі протягом усього дня буде хмарно. Синоптики прогнозують сніг із дощем близько 11:00. Опади – 0,2 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці та пізно ввечері – 1 градус морозу. Вдень надворі буде 0 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 76 та 89 відсотками протягом доби. Тривалість дня 23 січня – 8 годин 53 хвилини. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:39, а захід – о 16:32.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1899 році – 9 градусів тепла, а найнижчу в 1942-му – 26 градусів морозу.

Народні прикмети:

23 січня вшановують пам’ять святителя Григорія, єпископа Ниського. У народі цього святого називали Літопокажчик, тому що природні явища цього дня вказували на погоду майбутнього літа. Якщо буде іній на деревах та стогах, то літо буде мокрим і холодним. Якщо вітер дме з півдня – на грозове літо. Якщо наші пращури цього дня спостерігали за інеєм, то вірили, що 15-16 червня буде дощ.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору